Stiri

Martin Paasoja și George Tsintsadze, titulari pentru Estonia, respectiv Georgia

Eduard Popa

Eduard Popa
30.06.2018

martin paasoja estonia

Estonia a pierdut duelul disputat la Glasgow în compania Marii Britanii, scor 74-65, în a cincea rundă a preliminariilor mondialului din China.

Pentru formația baltică a jucat titular și Martin Paasoja, jucător care în stagiunea precedentă din Liga Națională de Baschet Masculin a jucat pentru SCM U Craiova. Paasoja a evoluat 19:46 minute în partida din Scoția, timp în care a adunat 7 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții. El a strâns și 3/5 din acțiune, dar cu 1/3 de la libere, pentru un indice de +9.

A fost al cincilea meci în aceste preliminarii pentru Paasoja, în care a strâns medii de 9,2 puncte și 2,2 recuperări. El a marcat 15 puncte în partida tur cu Marea Britanie, dar și împotriva Greciei.

În LNBM, Paasoja a jucat în 30 de partide pentru SCM U Craiova, în care a strâns medii de 11 puncte, 2,4 pase decisive, 2,1 recuperări, 1,2 intercepții și 1,3 turnovers pe meci.

După această înfrângere, Estonia a ajuns la 2 victorii și 3 meciuri pierdute, dar rămân pe locul 3 în grupa H, chiar înaintea Marii Britanii. În ultima rundă, balticii vor juca pe teren propriu, în fața Greciei, în timp ce Marea Britanie va primi vizita Israelului.

Într-un alt meci disputat vineri, fostul jucător al  celor de la CSM Poli Iași, George Tsintsadze a jucat 22:51 minute pentru Georgia în duelul cu Serbia, timp în care a acumulat 4 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, cu numai 1/8 din acțiune. Serbia a defilat la Tbilisi și a câștigat la scor, 50-87.

În ultima rundă, Tsintsadze și caucazienii vor juca împotriva Austriei pe teren propriu, într-un duel pentru calificare, în timp ce Serbia va primi la Novi Sad vizita Germaniei lui Dennis Schroeder, în derby-ul grupei G.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!