Stiri

Martin Zeno va juca la Alba Fehervar

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.12.2018

Martin Zeno a semnat în prima ligă din Ungaria. Fostul jucător al lui CSM CSU Oradea a ajuns la un acord cu Alba Fehervar. Transferul jucătorului american a a fost anunțat astăzi, 7 decembrie, de clubul maghiar.

În vara acestui an, Martin Zeno și-a încheiat conturile cu CSM CSU Oradea, echipă pentru care a jucat timp de două sezoane și jumătate. Americanul și-a trecut în palmares două titluri ale României, în 2016 și 2018. Zeno mai are la activ alte trei titluri de campion, două în Finlanda și unul în Cipru.

În perioada petrecută la Oradea, Martin Zeno a bifat fix 100 de meciuri în Liga Națională de Baschet Masculin. El a avut medii statistice de 14.7 puncte, 3.6 recuperări și 3.2 pase decisive pentru 13.7 la eficiență. Zeno a mai jucat 4 meciuri în Cupa României și încă unul în SuperCupa României.

Ajuns acum la 33 de ani, Martin Zeno a jucat pentru Texas Tech în campionatul universitar nord-american. Cariera profesionistă și-a început-o în 2009  în  NBA G-League la Erie BayHawks. A urmat o exoperiență de scurtă durată în Filipine la Powerade Tigers. În 2011 ajungea în Finlanda la Bisons Loima, unde stătea până în 2013. A urmat un sezon în liga a doua franceză la Denain-Voltaire. În 2014 a revenit la Bisons Loimaa și a jucat un sezon și jumătate, până la mutarea la Oradea.

Alba Fehervar ocupă abia poziția a 8-a în campionatul maghiar cu  4 victorii și 4 înfrângeri. Noua echipa a lui Zeno a disputat ieri, 6 decembrie, o partidă pe terenul lui Falco-Vulcano și a pierdut la o posesie, scor 72-70. Martin Zeno poate debuta pentru formația din Ungaria săptămâma viitoare, când Alba Fhehervar joacă în FIBA Europe Cup pe terenul lui BC Balkan Botevgrad. Următorul meci în campionat pentru maghiari este programat pe 15 decembrie, acasă cu Atomeromu Paks.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!