Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Matea Tavic: „Avem o echipă ambițioasă cu obiective mărețe în acest sezon”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.10.2015

Vicecampioana României la baschet feminin, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, are un început perfect de sezon competițional 2015-2016, bifând lejer califcarea în sferturile de finală ale Cupei României, respectiv 5 victorii din 5 meciuri în campionat. Mai mult de atât, Sepsi a învins deja celelalte forțe ale bachetului feminin din ultimii ani, Târgoviște, Arad și Alba Iulia. 

Antrenorul Zoran Mikes a păstrat o parte din nucleul sezonului precedent, completând lotul cu baschetbaliste românce și din afară, baschetbaliste care până acum aduc plusul de care echipa are nevoie. Printre aceste sportive se numără și conducătoarea de joc Matea Tavic, care deja s-a remarcat în echipamentul alb-verde, fiind desemnată de site-ul nostru drept MVP al etapei cu numărul 4, atunci când Sepsi a trecut în deplasare de multipla campioană CSM Târgoviște. 

De la meciul cu Târgoviște, Sepsi a mai produs o victimă, 70-65 pe teren propriu cu ICIM Arad, meci în care Matea a prestat din nou un joc bun. În cea de-a 6-a etapă, principala favorită la titlu în acest sezon, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, se va deplasa la Cluj-Napoca pentru duelul cu Universitatea, iar noi am luat legătura cu Matea Tavic pentru a vorbi despre mai multe aspecte ale începutului de campionat. 

Matea, în primul și primul rând, spune-mi te rog câteva cuvinte despre victoria din etapa trecută cu ICIM Arad. A fost cel mai dificil meci al vostru de până acum?

A fost cu adevărat un derby, de la începutul jocului și până la final a existat echilibrul. Totuși, pe final noi am fost mult mai răbdătoare și concentrate, am păstrat o atitudine pozitivă și mintea limpede, ceea ce ne-a adus în cele din urmă victoria.

În etapa cu numărul 4, după victoria de la Târgoviște, ai fost desemnată de site-ul nostru MVP-ul rundei...

Tot timpul este plăcut când ești apreciat pentru ceea ce faci și ești desemnat MVP. Nu este un mare secret, le am pe coechiperele mele care mă ajută să dau tot ce am eu mai bune și să am o evoluție bună. 

 Sepsi este singura echipă din campionat fără înfrângere până în prezent. Ce ne poți spune despre acest parcurs al echipei tale și cine crezi că vă poate opri? 

Părerea mea este că avem o echipă ambițioasă cu obiective mărețe în acest sezon. Luăm fiecare meci pas cu pas, toate la timpul lor. Nu ne gândim deloc la cine ne-ar putea învinge, pregătim totul în amănunt de la meci la meci și ne concentrăm asupra obiectivelor noastre. 

Cum te simți la Sfântu Gheorghe? Ce impresie ți-au lăsat orașul, fanii, baschetul românesc? 

Mă simt confortabil în acest orășel deoarece toată lumea este apropiată baschetului, ei trăiesc pentru asta, ne iubesc și ne sprijină, în special fanii noștri extraordinari, care ne transmit la fiecare meci foarte multă energie. Nu am avut ocazia să vizitez foarte mult România până acum, dar ce am văzut mi-a plăcut. 

Ce ne poți spune despre Zoran Mikes? Cum este el ca persoană, respectiv ca antrenor? 

Zoran Mikes mi-a fost antrenor la echipa națională mulți ani. Așadar, sunt oarecum familiarizată cu stilul lui de a antrena, un stil care îmi place foarte mult. Toată lumea din cadrul echipei îl respectă și are încredere în el. Toți știm că ceea ce face el este o treabă extraordinară. 

Spune-mi te rog care sunt obiectivele tale personale pentru acest sezon și ce așteptări ai de la meciul de la Cluj din weekend? 

Obiectivele mele sunt clare în acest an, vreau să mă maturizez ca jucătoare și să-mi ajut echipa să-și atingă obiectivele propuse. Despre partida de la Cluj-Napoca, știm că vom avea parte de un joc foarte dificil în această deplasare, dar suntem bine pregătite și gata să prestăm un joc bun.

Acum, în final, un mesaj pentru fanii echipei din Sfântu Gheorghe, dar și pentru fanii baschetului din întreaga țară...

Fanii echipei noastre sunt de departe cei mai buni din întreaga țară, sprijinul nostru cel mai mare. Mi-ar plăcea de asemenea să le transmit tuturor suporterilor din România să susțină și să aplaude în continuare baschetul, echipele lor favorite și mereu să se bucure de un meci bun. 

Lăsând la o parte duelul dezechilibrat cu Satu Mare, tânăra baschetbalistă originară din Bosnia & Herțegovina a fost prezentă pe parchet în toate celelalte 4 meciuri ale echipei din Sfântu Gheorghe. În tot acest timp, Tavic a acumulat medii de 10.0 puncte, 3.3 recuperări, 2.3 pase decisive, 1.8 intercepții, 1.5 mingi pierdute și un indice de 9.3 la eficiență, totul în 25:46 minute jucate. 

Confruntarea dintre Universitatea Cluj și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se va disputa sâmbătă în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu începere de la ora 18:00. 

*Foto: Szigyártó Szabolcs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!