Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Matti Nuutinen a semnat în cel de-al doilea eșalon al Spaniei

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
20.08.2018

matti nuutinen transfer spania

Matti Nuutinen, jucătorul celor de la BCM U Pitești în sezonul 2017/2018, este noul jucător al celor de la Liberbank Oviedo , în Spania.

Finlandezul a fost unul din cei mai importanți jucători ai pitestenilor, în ciuda unei accidentări la glezna ce l-a ținut departe de teren aproape 4 săptămâni. La prima prezența în Liga Națională, în 23 de partide jucate, acesta a avut medii de 6.2 puncte, 4.3 recuperări și 1.3 pase decisive, în 25 de minute  jucate pe meci.

Una din cele mai notabile performanțe ale acestuia a fost chiar în seria contra celor de la CSM CSU Oradea, în urmă căreia piteștenii au fost eliminați din play-off. Acesta a reușit să înscrie 12 puncte, la care a adăugat 6 recuperări și o pasă decisivă, pentru un indice de eficientă de 16.

De asemenea, Nuutinen a făcut parte din lotul Finlandei în Campania de calificare pentru campionatul  mondial de baschet din 2019. În meciul contra celor de la Republica Cehă, a fost cel mai bun jucător pentru naționala Finlandei, cu procentaje de 77.8% la aruncările de 2 puncte(7/9), 60% la aruncările de 3 puncte(3/5) și 100% la linia de libere(1/1), pentru un total de 24 de puncte.

La aceste a adăugat 4 recuperări(3 ofensive, 1 defensivă) și o pasă decisivă, pentru un indice de eficiență de 25.

Echipa spaniolă a terminat sezonul trecut pe locul 11 în LEB Oro, a doua ligă din baschetul spaniol, cu o statistică de 39 de meciuri jucate, dintre care 24 de victorii și 15 înfrângeri.

De asemenea, echipa a avut medii statistice de 75.6 puncte, 32.1 recuperări și 13.7  pase decisive pe meci.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!