Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci cu calificarea pe masă miercuri la Cluj-Napoca

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.05.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM Steaua EximBank București se vor întâlni miercuri, 30 mai, în meciul decisiv din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul va fi găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca cu începere de la ora 19:30, fiind transmis în direct de DigiSport. 

După ce băieții pregătiți de Mihai Silvășan au avut 2-0 la general după partidele de la Cluj, aceștia aveau nevoie de o singură victorie în Capitală pentru a-și asigura calificarea într-o nouă finală, victorii care însă nu aveau să apară. Puși cu spatele la zid, steliștii au dat dovadă de caracter și au reușit să egaleze situația la general cu două victorii destul de clare pe teren propriu care trimit astfel seria într-un decisiv infernal sub Feleac. 

Reamintim rezultatele consemnate până acum în această serie: 

Meciul 1 - U-BT Cluj vs. CSM Steaua București 89-79

Meciul 2 - U-BT Cluj vs. CSM Steaua București 85-75

Meciul 3 - CSM Steaua București vs. U-BT Cluj 79-71

Meciul 4 - CSM Steaua București vs. U-BT Cluj 86-78

Clujenii se află într-o situație similară cu cea din semifinale din sezonul precedent, atunci când au condus pe CSM CSU Oradea cu 2-0 la general, au fost egalați în Arena „Antonio Alexe” și seria a fost trimisă în decisivul de la Cluj, acolo unde gazdele au reușit victoria și calificarea în finală. Ulterior, U-BT Cluj a trecut cu 3-0 la general în finală chiar de Steaua. 

De cealaltă parte, pentru CSM Steaua EximBank București este cel de-al doilea decisiv pe care îl va juca în actuala ediție de play-off. În runda inaugurală, după primele 4 meciuri ale seriei cu Timișoara, scorul era egal, 2-2, iar decisivul s-a disputat la București, acolo unde a fost tranșat de roș-albaștri cu 79-69.

Astfel, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, care așteatpă o asistență extrem de numeroasă la meciul de miercuri, poate chiar un nou record pentru un meci din LNBM, va găzdui o partidă de foc care are o miză extrem de mare, calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin ediția 2017-2018. 

Câștigătoarea confruntării de miercuri seara se va întâlni în finală cu CSM CSU Oradea, formație care a trecut de BC CSU Sibiu cu 3-1 la general. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj Steaua
    Mă așteptam la meciul asta dar nu mi-l doream. Intr-un astfel de meci se poate întâmpla orice, la momentul și nivelul asta nu prea mai contează care e favorita. Plecând de la ideea ca nu concep sa nu ne calificam, o eventuala înfrângere consider ca ar fi un eșec imens.

    cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ei,
      hai ca nu joaca U cu timba ca sa l consideram un esec imens. Steaua chiar este o trupa tare, nu neaparat peste noi, dar avand in vedere dorinta de victorie pe care au aratat o in cele doua meciuri de la Bucuresti, poate chiar ar merita locul in finala.
      Sa vedem cum ne prezentam si noi cand suntem cu spatele la zid, daca livram sau esuam.
      Pana acum sezonul asta ne-am concetrat in meciurile cheie, respectiv cele din Europa (atunci cand am avut adversari abordabili ca lui Donar nu aveam ce sa ii facem nici daca jucam 15 meciuri cu ei) precum si in semi-finala si finala cupei. Numai ca nu tine doar de noi. Putem face un meci bun si Steaua un meci extraordinar si ne scot. No, om vedea. Haide U!

      cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Eu mă refeream la eventualitatea în care nu am juca finala și implicit la pierderea titlului. Pentru mine asta ar fi un eșec mare având în vedere condițiile pe care le-am avut în acest an. Dar sper sa nu fie cazul de astfel de procese după.

      cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Horia Demian
    Asta era meci de Horia Demian. Incomparabila presiunea din sala aia cand ii plina. Sa vedem daca se poate face si in polivalenta asa ceva.

    cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Am încredere ca se poate
      Și-a anunțat prezenta si UCG-ul. E nevoie de ei pt a porni restul populației ca altfel într-adevăr e greu in sala asta mare

      cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Hai U-BT
    Să fie un meci frumos cu cauza de câștig pentru U-BT și mi-ar plăcea să-l văd și pe Ziegler jucând în acest meci. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (29.05.2018) Raspunde
  • un oradean :

    Cluj Steaua
    Ar fi frumos sa se califice Steaua deoarece noi am avem avantajul terenului propriu,in rest,baschet sa fie!

    cu 5 ani în urmă (29.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Bafta U
    Sper sa ajungeti in finala!

    cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    • un oradean:

      JCN
      Si daca va fi finala Cluj Oradea pe cine vei sustine?

      cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Finala
      Care e mai buna sa castige acolo. Nu vreau steaua in finala.

      cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Un orădean
    Daca se califică U-BT e mai accesibil să vezi live mai multe meciuri, distanța nu e așa de mare. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    • un oradean:

      romeovura
      Asa este doar ca mai avem ceva timp pana atunci!

      cu 5 ani în urmă (29.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!