Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci de foc pentru CSU Sibiu în fața campioanei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.12.2013

LNBM

Etapa IX

Sâmbătă, 07 decembrie

Sala Transilvania

Ora 16:15

Digi Sport 3

Etapa cu numărul XI din Liga Națională de Baschet Masculin programează meciul dintre CSU Atlassib din localitate și CSU Asesoft Ploiești. Partida de sâmbătă (07.12) va avea loc la Sala Transilvania cu începere de la ora 16:15.

CSU Sibiu este una dintre revelațiile ale acestui sezon din LNBM. Formația lui Miodrag Perisic se află în momentul de față pe poziția a 3-a clasamentului cu un record de 9 victorii și 2 înfrângeri, ultimul insucces suferit chiar etapa trecută, în fața formației BC Timișoara. Startul sezonului a dovedit faptul că Sibiul este o formație redutabilă și nu mai seamănă deloc cu formația din sezonul trecut, care nici măcar nu a prins playoff-ul.

În tabăra cealaltă lucrurile par a fi și mai roz. CSU Asesoft Ploiești a reușit să obțină prima victorie pe teren propriu în această stagiune din EuroCup. Campionii României au o singură înfrângere în acest sezon de LNBM, suferită tot în județul Sibiu însă contra lui Gaz Metan Mediaș, chiar în prima etapă a campionatului. Chiar dacă prahovenii au o serie de 9 meciuri consecutive cu victorie în întrecerea internă, nu par deloc invincibili. Acum două etape Energia a cedat greu chiar în fieful campioanei. Ultimul meci din LNBM pentru trupa lui Vladimir Arnautovic a adus o victorie în fața rivalilor de la U Mobitelco Cluj-Napoca.

Pentru acestă partidă CSU Sibiu nu poate pe întreg lotul. Octavian Popa Calotă a suferit o entorsă la gleznă acum câteva săptămâni și este incert înaintea partidei. Dincolo Vladimir Arnautovic nu se confruntă cu probleme cauzate de accidentări ci de faptul că la fiecare meci din LNBM trebuie să renunțe la câte un jucător străin. La meciul cu U Mobitelco, s-a renunțat la Dragan Zekovic. Și acum se poate renunță la un om „mare” ținând cont că Sibiul are un singur pivot veritabil, Christhoper Lee și alte două extreme de forță, Cristian Crăciun și Ivan Miceta. Rămâne de văzut dacă tot Zekovic va face tușa ori Tica sau Gerald Lee vor fi vizați.

Acest meci poate fi considerat drept un derby prin prisma faptului că CSU Asesoft Ploiești a tăiat aripile sibienilor, la începutul anilor 2000, când și Sibiul era o pretendentă reală la titlul. Cu siguranța, publicul sibian va crea pentru acest meci o atmosferă pe care am dori să o regăsim în fiecare arenă de baschet din țară.

Palmaresul dintre cele două echipe, din 2005 încoace este net de partea ploieștenilor care au 19 victorii și 4 înfrângeri în acest interval de timp, în fața lui CSU Sibiu. Din cele 4 victorii ale formației de pe Cibin, 3 au venit la Sala Transilvania.

Un lucru interesant pe care-l putem observa la cele două echipe, este numărul recuperărilor pe meci din acest sezon. La acest capitol CSU Sibiu stă mai bine deși nu are 4 oameni care să se apropie de 2 metri și 10 centimetrii precum CSU Asesoft. Sibienii au o medie de 38.4 rec/meci în timp ce Asesoft are doar 33.8 rec/meci. Dacă ardelenii vor controla acest aspect și la meciul de sâmbătă, sigur vor pune mari probleme campionilor.

Partida dintre cele două formații va fi oficiată dintr-un trio format din Marius Ciulin, Alin Faur și Bogdan Podar. Ambele echipe au pierdut câte un meci atunci când unul dintre cei trei arbitrii s-au aflat la cârma unui meci.

Partida de la Sibiu poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 3, cu începere de la ora 16:15

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!