Stiri

Meci impresionant reușit de Matti Nuutinen pentru naționala Finlandei

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
30.06.2018

nuutinen finlanda

Vineri, 29 iunie, a fost a doua zi de meciuri din penultima etapă a primei faze a campaniei de calificare pentru campionatul mondial de baschet din 2019. Echipa națională a Finlandei a fost învinsă de Republica Cehă, cu scorul 77-73 (18-17, 19-19, 24-19, 16-18).

Cel mai bun jucător al finlandezilor a fost chiar jucătorul de la BCM U Pitești în sezonul 2017/2018, Matti Nuutinen. În 27:56 minute petrecute pe parchet, acesta a avut procentaje de 77.8 % la aruncările de 2 puncte (7/9), 60% la aruncările de 3 puncte (3/5) și 100% la linia de libere (1/1), pentru un total de 24 de puncte. La acestea a adăugat 4 recuperări (3 ofensive și una defensivă) și o pasă decisivă, pentru un indice de eficiență de 25.

Pentru „naționala celor o mie de lacuri” a jucat și Lauri Markanen, debutant în NBA în stagiunea precedentă pentru Chicago Bulls. „The Marksman” a înscris numai 13 puncte, cu 6/15 din acțiune, la care a adăugat 7 recuperări. De partea cealaltă Vojtech Hruban a fost cel mai bun marcator al Cehiei, cu 30 de puncte. Hruban este cunoscut fanilor români după ce a fost cel mai bun marcator al naționalei cehe în meciul de debut al României de la EuroBasket, când a înscris 25 de puncte în victoria cehilor, scor 83-68.  

În această campanie de calificare, în afară de acest meci, Matti Nuutinen a mai jucat în doar două partide pentru echipa sa națională:

vs. Republica Cehă   5 puncte // 2 recuperări

vs. Bulgaria                8 puncte // 2 recuperări

Matti Nuutinen s-a aflat la prima prezență în România în sezonul 2017/2018. În tricoul pitestenilor, acesta a avut medii de 6.2 puncte, 4.3 recuperări și 1.3 pase decisive pe meci. De menționat este și faptul că acesta a suferit o accidentare la gleznă la jumătatea sezonului și a lipsit de pe parchet aproximativ 4 săptămâni.

Echipa națională de baschet a Finlandei urmează să întâlnească luni, 2 iulie, începând cu orele 18:45, la Helsinki, echipa națională a Islandei. Conform site-ului oficial al FIBA Basketball World Cup, biletele pentru această partidă sunt “sold out”.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Felicitări!
    Un jucător bun, dar din pacate la Pitești nu a avut astfel de prestații ofensive. Apropo, domnul manager anunța că ne va da detalii despre sezonul ce va urma, de antrenorul pe care l vom avea. Stie cineva, ceva?:)

    cu 5 ani în urmă (30.06.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Lasa.i incet
    Nu te.ai obisnuit de atati ani ca noi facem echipa dupa ce incepe campionatul...uneori se si termina campionatul si noi n.apucam sa avem tot lotul.

    cu 5 ani în urmă (30.06.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Nuutinnen
    Jucator bun, pe care noi nu am reusit sa.l punem in valoare.

    cu 5 ani în urmă (30.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!