Stiri

Meciul începutului de sezon competițional pentru U-BT, azi în Turcia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.11.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca dispută azi meciul decisiv pentru locul 1 în Grupa E din FIBA Europe Cup și implicit luptă pentru calificarea matematică în faza următoare a competiției. Clujenii vor avea un meci dificil în Turcia, pe terenul celor de la Istanbul BBSK, joc care va debuta la ora 16:00, fiind transmis LIVE pe canalul de YouTube al FIBA

Pentru trupa lui Mihai Silvășan ar fi acceptată și o înfrângere astăzi, dar nu la mai mult de 21 de puncte diferență, având în vedere faptul că în meciul tur de la Cluj-Napoca, U-BT i-a învins pe turci cu 90-69. Astfel, în cazul unei înfrângeri azi la sub 21 de puncte, gruparea de sub Feleac rămâne pe prima poziție, însă mai are de luptat pentru menținerea acolo, respectiv calificarea mai departe. Pe de altă parte, victoria în fieful puternicei echipe din Turcia le-ar asigura alb-negrilor în totalitate locul 1 în grupă și calificarea în faza secundă a competiției. 

Partida tur din Sala Sporturilor „Horia Demian” este considerată ca fiind cea mai bună făcută de U-BT Cluj pe tot parcursul noului sezon competițional. Barro, Sakic și compania i-au dominat categoric pe Bircevic, Klobucar și colegii lor, impunându-se pe rând cu parțiale de 30-16, 17-13 și 23-16 în sferturile 1, 3 și 4, fiind pierdut doar al 2-lea cu 20-24. 

Înaintea celui mai interesant meci din Grupa E, echipa turcă a pierdut în campionat, în deplasare, pe terenul liderului surpriză, Tofas, scor final 85-89. Principala contracandidată a Clujului pentru supremația în Grupa E s-a ținut foarte bine de Tofas, pierzând confruntarea la doar 4 puncte diferență după un meci extrem de disputat. Scorul pe sferturi a fost 20-21, 23-17, 20-21, respectiv 26-26. Eric Buckner cu 20 de puncte marcate a fost principalul evidențiat al celor de la Istanbul BBSK, urmat de Michael Thompson cu 16 puncte, Jaka Klobucar cu 13 și Ivan Buva cu 12. Cu 2 victorii și 3 înfrângeri la activ, Istanbul BBSK este pe locul 8 în Turcia, campionat care are un lider neașteptat după primele 5 etape. Tofas este singura echipă din Turcia fără înfrângere, fiind în fața unor nume precum Fenerbahce, Anadolu, Banvit, Besiktas sau Galatasaray. Astfel, chiar dacă au pierdut în fieful primei clasate, Istanbul BBSK va ataca duelul cu U-BT Cluj cu un moral bun, având în vedere prestația pe care au avut-o în ultima etapă. 

De cealaltă parte, echipa de sub Feleac a câștigat la rândul său ultimul meci din plan intern, acasă, 97-68 cu BC Mureș Târgu Mureș. Având 4 victorii și o sigură înfrângere, U-BT se află în top-ul clasamentului la egalitate de puncte cu Pitești, Timișoara și Galați. 

În celălalt meci al grupei, Dinamo Tbilisi primește tot azi vizita celor de la Lukoil Academic Sofia. 

*Foto: Nagy Melinda (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!