Stiri Acvile

Meciurile „Acvilelor” de la turneul din Cehia pot fi urmărite LIVE pe internet

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.06.2018

Naționala de baschet feminin a României începe astăzi, de la ora 20, turneul amical din Cehia cu un duel cu echipa gazdă. Meciul de deschidere al turneului va fi cel dintre China și Turcia, două formații care se pregătesc de Campionatul Mondial din septembrie.

„Acvilele” au parte de trei meciuri de verificare în această săptămână. Astăzi întâlnesc Cehia, formația care a găzduit EuroBasket Women 2017. România joacă miercuri cu Turcia, de la ora 17:30, iar joi, cu China, de la aceeași oră.

Formația cehă este aproape de calificarea la următoarea ediție a întrecerii continentale, după ce a câștigat toate cele patru partide jucate în grupa G a calificărilor. Elevele lui Stefan Svitek au două victorii cu Germania, una cu Belgia și una cu Elveția în calificările pentru europenele de la anul.

Următoarele partide oficiale ale naționalelor României și Cehiei vor fi cele din ultima fereastră de calificări pentru europene, în 17 și 21 noiembrie. Cehia va juca în deplasare cu Elveția și Belgia. Tricolorele vor evolua pe propriul teren, cu Franța și Finlanda. Naționala țării noastre are un bilanț de o victorie și 3 înfrângeri în primele două ferestre de calificare și ocupă a treia poziție în grupa E, cu 5 puncte, trei mai puțin ca liderul Slovenia.

Cehia și România au fost împreună în grupă la EuroBasket Women 2015. Cele două echipe s-au întâlnit în grupa A, de la Timișoara. Cehia s-a impus atunci cu 82-71 în ultima zi din prima fază a grupelor și a obținut succesul care i-a permis accesul în faza a doua. Cinci jucătoare din acea echipă a României sunt convocate și pentru acest turneu amical de la Karlovy Vary: Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Elisabeth Pavel, Gabriela Irimia și Adina Stoiedin.

Turneul amical din Cehia este transmis în direct de tvcom.cz. Partida dintre China și Turcia deschide acest turneu, astăzi, de la ora 17:30. Cele două echipe vor participa la Campionatul Mondial din Spania, care va avea loc între 22 și 30 septembrie. Duelul dintre Cehia și România va începe de la ora 20:00 și va putea fi urmărit aici.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!