Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mediașul învinge Craiova la capătul unui meci spectaculos încheiat după prelungiri

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
11.01.2014

LNBM

Etapa X

97-88

6-7 Statistică 8-5

Marcel Țenter îi trimite pe parchet pe Shiloh, Mandache, Bogavac, Tsiaras și Marojevic. De cealaltă parte, Craiova începe cu Sokk, Seals, Kovac, Popescu și Hallik.

Oaspeții încep mai bine confruntarea, două reușite din spatele semicercului aducându-i în avantaj, 8-2. Bogavac reduce din diferență prin același procedeu iar Marojevic transformă două libere pentru a-și aduce echipa la o lungime în spate.  Craiova își mărește avantajul la 4 puncte, însă Țenter cere timp de odihnă iar Gaz Metan trece mai apoi la conducere, 14-13. Echilibrul jocului este stricat de un anti-sportiv dictat împotriva lui Mandache și un fault al lui Okosun pe atacul suplimentar al Craiovei care duc scorul la 19-23. Medieșenii profită de greșelile oltenilor iar Bogavac punctează de două ori pe contraatac și egalează la 25. Bogdan Popescu fructifică două libere și stabilește scoul după 10 minute de joc, 25-27.

Sfertul al doilea demarează cu Gazul la cârma jocului, un parțial de 6-0 pentru gazde conferindu-le un avantaj de 4 puncte. Universitarii revin și egalează prin Maric, deschizând o nouă perioadă echilibrată. Cu un Marojevic precis sub panou, Mediașul conducând cu 40-37 la mijlocul secvenței. Tyler James nu îi poate pune probleme prea mari muntenegreanului, iar mdieșenii măresc diferența la 5 puncte. Repriza se încheie, însă, cu James remarcându-se printr-o recuperare și coș cu fault transformat prin care duce scorul la 44-44.

Georgios Tsiaras este de neoprit în debutul reprizei secunde, marcând 12 puncte consecutive pentru Gaz Metan prin care anulează startul mai bun al Craiovei și își aduce echipa la 6 lungimi în față, 56-50. Time-out-ul cerut de Nisic echilibrează jocul, iar SCM-ul se apropie la 1 punct după reușitele lui Kovac și Sokk. Jocul rămâne strâns, craiovenii trecând la conducere după două libere transformate de Kovac iar Kemp egalează după doar una fructificată. LeVar Seals punctează pentru 61-63, iar Universitatea intră în sfertul decisiv cu 2 puncte în plus.

Mirko Kovac mărește ecartul cu un coș de la distanță iar Maric marchează și el pentru 61-68. Shiloh fructifică două aruncări libere, însă Craiova rămâne la cârma jocului și se duce la 70-64. Diferența continuă să crească în favoarea oaspeților, care conduc cu 9 puncte la mijlocul ultimei secvențe. Nemanja Maric scutură plasa din afara semicercului. Medieșenii forțează revenirea cu 6 puncte consecutive prin care duc scorul la 72-78. Joacul este întrerupt de o accidentare aparent destul de serioasă a lui Andrei Mandache, după care Bogavac mai fructifică două aruncări de la linia de pedeapsă. Tsiaras reduce handicapul la 4 la intrarea în ultimul minut, dar Maric și Kovac duc scorul la 76-83 după două serii de libere, în timp ce Okosun este eliminat pentru cumulul de greșeli personale. Kemp marchează un coș de 3 puncte prin care păstrează șanse Mediașului. Maric fructifică o singură liberă iar Bogavac înscrie și el de afară. Seals greșește nepermis, faultând pe repunere iar Shiloh egalează, 84-84, după două libere. Oltenii nu reușesc să mai puncteze iar partida intră în prelungiri.

Gaz Metan contiună perioada excelentă și în timpul suplimentar, obținând repede un avantaj de 4 puncte. Misiunea Mediașului este îngreunată de faptul că Marojevic este și el eliminat, ardelenii find obligați să joace fără pivot clasic. Acest lucru nu pare să conteze prea mult, Mediașul profitând de ratările oaspeților și ducând scorul la 93-87. Jocul este fragmentat de faulturile care duc cele două formații la linia de libere. Gaziștii au mână mai sigură iar craiovenilor pare să nu le mai intre nimic. Slavisa Bogavac punctează pentru 97-88, stabilind scorul final.

27 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Un meci nebun extrem de interesant. Craiova a pierdut pe mana ei nu se poate invoca arbitrajul (desi penibil pe alacuri dar in defavoarea ambelor formatii). Din pacate nu am vazut ultima repunere a Craiovei (cea gresita). Cat despre marele pivot mai bine tac dar frate buzesti o sa il regreti pe Topcho

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova A|bastru :

    ts_cata
    Nimeni nu a vazut acea repunere, decat cei trei cavaleri au vazut-o, la fel cum au vazut numai ce au vrut, si ce nu au vrut sa vada ... nu.

    Referitor la "namila" cum ii spunea cineva pe aici, are mari lacune tehnice , mai ales teoretice, insa in momentul cand a intrat in locul lui Hallik a adus un plus pe partea de recuperare, insa usor usor a lesinat de oboseala, daca mai era tinut 1 minut pe parchet cred ca cadea in nas. Poate se mai pune si el la punct cu conditia fizica :). Referitor la Topchov ..... el nu aducea decat minusuri in jocul nostru.

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      Albastru
      Faza cu Topchov era doar o figura de stil. Trimiteti-l inapoi la McDonalds si aduceti un jucator de baschet adevarat.

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    meci
    ....de cascadorii rasului.Am imbatranit un an la acet meci.Sa ai 12 puncte cu 3min inainte de final si sa pierzi,este o performanta posibila numai la noi.Inconstanta in joc este o mare problema.Ei ce au facut?Capcana la purtatorul mingii,iar noi care nu avem asa ceva am facut greseli,care nu se vad nici la juniori.Macar daca il folosea pe Sokk,poate acesta nu facea atatea tampenii ca Maric si Seals(cu tot respectul dar Seals nu are aceasta calitate si pierde multe mingi,el trebuie sa faca orice altceva decat aducerea mingii).Despre "big boy" ce sa mai zic, e util,dar are momente in care iti e cam jena,ca privitor de baschet.Nisic care parea un antrenor care reusise sa-i puna in teren destul de bine a avut momente de blocaj inexplicabile.S-a vazut si absenta lui Trevis dar si asa,asta era echipa de batut la 15 puncte.Gasiti repede un conducator de joc de valoare,caci altfel ne veti distruge cu aceste suisuri si coborasuri,iar voi nu veti mai avea acea incredere atat de necesara!!!!!!!!!

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein:

      Chiar asa ?
      De ce,ma rog,era Gazul echipa de batut la 15 pcte? Asa le-ati
      batut pe cele din liga balcanica??? Vezi ca in competitiile
      externe cu baschet adevarat(fie ea si,doar,Eurochallenge) echipa asta are ceva rezultate.Deocamdata Craiova ...De aceea
      putin simt al masurii n-ar strica.Daca se poate...

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    meci
    Asa cum am spus-o,chiar daca si acum Gazul era de batut fara probleme,era mult mai bine sa fi jucat meciul anul trecut...In rest nu mai e nimic de zis decat:PENIBIL,INCREDIBIL,NESIMTIRE,INCAPACITATE,cum sa poti da din mana un meci castigat...Sper din tot sufletul sa nu reinceapa cosmarul de anul trecut,ca vad ca se repeta EXACT aceleasi greseli!

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • SCM "U" Craiova mariussorin:

      Vinovatii ...vara vina
      Foarte bine zis,dar daca anul trecut am avut pe cine da vina acum pe cine mai invinovatim?

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    Meci nebun?
    In primul rand sa clarificam de ce Gazul are rezultate bune in Europa si NU POATE avea aceleasi rezultate in competitiile interne: Ei,da!,arbitrajul este o mare problema;echipa aceasta
    nu este lasata sa se apere,de arbitrii nostri care fluiera tot,aberant.Uitati-va la Euroliga si vedeti maniera corecta de arbitraj.Nu s-a vazut repunerea gresita a Craiovei,la TV?
    S-a VAZUT insa faultul tehnic aberant fluierat la Mandache,si inca vreo cateva faulturi aiurea.Acest arbitraj
    pur si simplu inhiba apararea ferma...Stiu ca norocul face parte din sport;de aceea cateva aruncari disperate,in extremis,(Kovacs,Seals) au intrat si au schimbat la un moment dat cursul jocului.E bine ca Gazul a castigat,joaca si altceva decat 'loterie de 3 puncte'

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • SCM "U" Craiova A|bastru:

      logic
      pentru tine era ca arbitrii sa nu fi fluierat niciun faul impotriva mediasului, nu ca ar fi fluierat prea multe , dar daca nu fluierau deloc era ok .... comentezi total pe langa, daca pe noi ne bagau in joc "aruncarile de 3 puncte" pe voi va bagau in joc deciziile celor 3 cavaleri.

      Exista sintagma ... domne au gresit in ambele directii (dar parca dezechilibrat raportul greselilor)

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • SCM "U" Craiova timelba:

      Fault
      Dar de faultul la Maric neacordat,si apoi fault antisportiv pentru gaz de ce nu mai zici nimic?

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein:

      Arbitraj
      Am spus,si repet,maniera aceasta de arbitarj defavorizeaza echipa care se apara ferm.Vezi exemplele de afara

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    arbitraj
    Intr-adevar tehnicul la mandache a fost de cascadorii rasului nici vorba de fault dar durgheu sau cum il cheama pe arbitru nu stie prea multe. La fel de adevarat ca tehnicul lui maric a fost precedat de un fault clar la el. Campionatul nostru e slab dar arbitrajul e catastrofal si il trage si mult in jos.

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova A|bastru :

    alta greseala
    Cand un Mediesean a incurcat spatele lui Tyler cu o saltea Dormeo sub panou, unde o fi existat acolo intentie de a juca mingea .... ??? Saracul Tyler pentru o secunda a crezut ca a cazut panoul peste el :)

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein:

      Fault
      S-a dat fault,nu era cazul de 'antisportiv' a lipsit intentia,
      nu cred ca poate fi considerata greseala

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • SCM "U" Craiova A|bastru:

      LOL
      cu "lipsa aia de intentie" a reusit sa doboare un colos de 150 kg. In fine gazul tebuia sa castige ca sa reintre in carti, ca doar banutul vine de la medias nu de la craiova, asa reusim sa ne batem joc de suporteri ... deh mai bine la medias in sala scolii , lume putina usor de prostit .....

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    Bai baiatule Albastru
    Lume usor de prostit e poate in alta parte,unde baietzii lui
    mititelu au descoperit si ei baschetul dupa ce le-a fost luat
    fotbalul si au inceput sa mearga si ei la sala ca,deh,se plictiseau fara scandal

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      mai nea
      Evident ca remarca lui Albastru este deplasata si le cer scuze mediesenilor care s-au simtit lezati(in ultimul timp e cam artagos,probabil din cauza multelor mitocanii pe care le-au suportat si craiovenii in timp) dar comentariile tale sunt absolut penibile si pe langa subiect,asa ca fugi tare,ca ai treaba si te retinem cu chestii care oricum iti sunt straine!

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein:

      @buzestii
      Da,ma simt lezat de cele spuse de 'Albastru'.Ma simt lezat si
      de exprimarea ta.Comentariul meu 'penibil' a fost generat de
      modul in care vorbea el.
      Cat despre exprimarea ta de maidan 'fugi tare...' etc,face
      parte din acelasi registru.Chestiunile acestea nu-mi sunt chiar atat de straine,desi admit ca nu sunt preocuparea mea principala.Sunt doar un spectator;s-ar putea sa am tangenta cu acest fenomen de mai multa vreme decat tine,dar recunosc
      nu sunt expert.Dupa cum nici tu nu esti Phil Jackson.Sau,mai stii...

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ravelstein
      Tare multe lucruri iti sunt straine si prea te macina indoielile,in contradictie cu siguranta pe care vrei s-o afisezi! Iar repertoriul a fost strict la nivelul pe care l-ai solicitat,desi in mod ipocrit faci apologia bunelor maniere.In fine,ma opresc aici,esti oricum o pierdere inutila de timp,la revedere!

      cu 10 ani în urmă (12.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein:

      @Buzestii
      Imi pare rau,imi cer scuze pentru ceea ce a fost lipsit de
      politete.Esti un participant decent,de cele mai multe ori, la Forum si ai postari interesante.Te rog nu ramine cu aceasta ultima impresie,imi cer,sincer,scuze.E doar un forum,au dreptul si simplii spectatori sa-si spuna parerea;e o comunitate on-line care e,de cele mai multe ori, agreabila. Noapte buna!

      cu 10 ani în urmă (12.01.2014)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @ravelstein
    Arbitrajul a fost mediocru.
    Aproape tot meciul a fost echilibrat, si de aceea infleunta unor decizii ale arbitrilor pot departaja castigatorul.
    Insa nu poti spune ca jucatorii GMM au fost dezavantati de arbitrii. Astia sunt si cu ei defilam.
    Sigur ca se fluiera diferit in Eurochallange insa e datoria jucatorilor sa se adapteze. Au avut un tur intreg la dispozitie (cei noi, ca cei vechi stiau de anul trecut)
    Cat despre platit arbitrii... sa fim seriosi. GMM are de platit jucatorii si antrenorii ca si prioritate :)

    cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein:

      @bbfreak
      Servus, ai dreptate. Mai ales cu ultima precizare :)

      cu 10 ani în urmă (11.01.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    Toma, vrem antrenor!
    Tsiaras face ce vrea cu apărarea noastră aproape 5 minute, marcând puncte după puncte, tu nu schimbi nimic între timp; ceri time-out, le faci băieților o schemă pe tabla aia (se aude și vede la TV ce spui și desenezi, cu Maric driblând din centru spre stânga, apoi o învăluire, etc.), se reia jocul, dar băieții fac cu totul alteceva față de ce le-ai spus tu (aruncă Seals de 3 în primele minute ale atacului, ratând). Pe final, cu 5 (cinci) puncte avans și 22 (douăzecisidouă) de secunde rămase, reușești să gestionezi așa rău situația încât să fii egalat... De prelungiri nu mai vorbesc...
    Reiau, Toma, vrem antrenor! E păcat de echipa asta!

    cu 10 ani în urmă (12.01.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    ....
    La meciul cu evreii (din alta categorie, evident) singura pretentie a fost sa invete si ai nostri ceva din organizarea alora.... sperante desarte...ieri am vazut un meci de..."sala scolii". Au fost atatea greseli.... de la jucatori, antrenori, arbitri.... Toma statea plictisit de-o parte la timeout...in fine, nu prea mai e nimic de zis...

    cu 10 ani în urmă (12.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      IMPECABIL
      comentariul tau,nu m-am putut abtine sa nu-l remarc.

      cu 10 ani în urmă (12.01.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    ceasul al 12-lea
    A cam benit si chiar este bine ca s-a intamplat acum,exact inainte de inceperea returului,cand e ultimul moment pentru ajustarile salvatoare.Prin urmare:
    -a fost eliminat marul putred,dar atmosfera din interior nu este inca "vindecata",mai umblati si acolo
    -trebuie sa-si deschida odata pentru totdeauna ochii conducerea,ca una este sa vrei si alta este sa poti,si sa nu mai viseze ca suntem sau putem face o echipa de sistem,fiindca EFECTIV NU SUNTEM si nu vom fi,din banalul motiv ca pentru un asemenea deziderat selectia a fost facuta prost,nu avem acel tip de jucatori(cred ca am incercat sa copiem modelul Oradea,dar am gresit reteta)Ca atare,ne trebuie URGENT un jucator pozitia 4 PUTERNIC(care sa poata juca si 5) SI MARCATOR(Krapic ar fi fost perfect,nu vreun "balerin de sistem")
    -chit ca unii or sa rada sau sa inceapa mistourile,Tyler mai bine integrat si jucat poate aduce un aport extraordinar,poate efectiv castiga multe jocuri cheie.
    -la rotatia celor 7 straini,mai poate sta pe banca si Kovac,e departe de a fi atat de mare precum il vad unii,alterneaza jocurile excelente cu cele catastrofale.
    S-avem luciditate,minte si bafta,ca inca poate fi un an mai bun decat precedentul!(si asa ar fi normal,nu o minune!)

    cu 10 ani în urmă (12.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fcdm3 :

    arbitrii au fost decisivi
    Cu exceptia câtorva minute din sfertul 3, craiovenii au condus tot meciul si ar fi meritat victoria. E adevarat ca oaspetii au avut momentele lor de slabiciune, insa pot spune ca arbitrii au gresit doar vreo 2 decizii pro-Craiova si cel putin vreo 10, unele decisive in sfertul 4, pro-Medias! In ultimele minute arbitrii au facut tot posibilul ca Mediasul macar s-o egaleze pe Craiova: faulturi antisportive pentru craioveni când nu era cazul sau faulturi evidente facute de cei din Medias nesanctionate sau faulturi antisportive facute de cei din Medias (Maric a fost luat in brate dupa ce scapase spre terenul advers si nu s-a dat antisportiv) etc etc. Cum spuneam, craiovenii au gresit si ei foarte mult nereusind sa gestioneze finalul de meci, (antrenorul Nisic a ramas fara reactie de nenumarate ori, desi se impunea acest lucru), Mediasul are si el cativa jucatori foarte buni (cum e acest Tziaras) dar sambata seara victoria trebuia sa fie a Craiovei. Pacat ca si in baschet se intampla astfel de lucruri murdare. Iar Craiova nu este la primul meci când e dezavantajata clar de arbitrii.

    cu 10 ani în urmă (13.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!