Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mediașul se impune cu greu în fața Timbei

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
06.03.2014

LNBM

Etapa XXII

86-81

8-12 Statistică 3-19

Gaz Metan Mediaș a învins BC Timba Timișoara, 86-81, într-un meci din cadrul etapei a 22-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Într-o situație dificilă cauzată de rămânerea fără șanse la play-off și anunțarea demisiei de către tehnicianul Marcel Țenter, Gazul a fost aproape să scape printre degete victoria. 

Confruntarea începe echilibrat, cu cele două formații mergând cap la cap. Petru Czmor pare să fie în zi de grație și duce Timba la 13-7. Gazdele se mențin aproape, însă tot timișorenii sunt rămân la conducere și câștigă primul sfert cu 24-19. La reuluarea jocului, Mediașul se instalează treptat la conducere jocului. Oaspeții au perioade în care nu reușesc să pună probleme, iar Mandache, Dumitrescu și Bogavac aduc un avantaj de 9 lungimi Gazului. Daniel Pătru împiedică majorarea handicapului echipei sale, însă, după o perioadă fără schimbări de scor, Tsiaras stabilește scorul la pauză, 47-38.

Debutul sfertului al treilea aduce o nouă perioadă echilibrată. Timișorenii încearcă să se apropie, dar replica lui Gaz Metan vine imediat. Mandache oferă un recital de aruncări de la distanță, care aduce cea mai mare diferență consemnată pe tot parcursul întâlniri, 14 puncte. 69-58 este scorul cu care se intră în sfertul decisiv. Medieșenii ridică piciorul de pe pedala de accelerație, iar Timba revine spectaculos. Un parțial de 14-0 reușit de oaspeți îi aduce pe aceștia la conducere, 72-71. Bogavac readuce Mediașul în avantaj, însă nu pentru mult timp, pentru că Nakic scutură plasa din afara semicercului și egalează la 77, cu 2 minute și 40 de secunde rămase de jucat. Experiența trupei lui Țenter se vede, gazdele obținând un avantaj de 4 lungimi după 3 serii de aruncări libere. Florin Popa și Jermain Florveus readuc speranțele în tabăra timișiorenilor, egalând la 81, cu 40 de secunde înainte de ultima sirenă. Mandache marchează din nou de la distanță, iar urșii nu mai reușesc să revină. Medieșenii transformă încă două libere și se impun în final cu 86-81.

*foto: Răzvan Păsărică

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    trist
    Am fost la un pas de rusinea campionatului. Cu o echipa, care chiar e de locul care il ocupa, mai putin Andrei Mandache (si absentul Shiloh) in care au "ëxcelat" Marojevic, care a jucat vreo 5 minute in total si a facut tot atatea faulturi, Radetic de o indolenta penibila in aparare si Tsiaras plictisit de-a dreptul de meci s-a ajuns intr-o situatie in care suporterii abia asteapta sa se termine acest cosmar numit campionat. Abia acum se vede ce a insemnat faptul ca Marcel era ocupat cu nationala in loc sa se ocupe de transferuri si a transferat dupa ureche niste epave de jucatori care au capotat rapid pe parcursul sezonului. Faptul ca am ajuns in EuroChallenge in a doua faza a grupelor se datoreaza exclusiv faptului ca altii nu au mai vrut sa arunce bani pe fereastra in cupe de doi lei (Kormend si Kiev fiind un fel de Concordia sau Farul in acea cupa). Sunt ferm convins ca jucatorii din actualul lot sunt mult mai bine platiti decat cei de la Sibiu sau alte echipe, dar ce folos cand dai bani unor jucatori pe care scrie "lipsa de valoare" si nu faci transferuri cu cap pentru ca mintea iti sta la nationala si nu la clubul de unde iti iei banii. Sunt curios ce va urma la toamna, poate continuam, ne desteptam si nu mai transferam toate panaramele ci doar jucatori care sa joace nu sa piarda vremea pe teren.

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ovidiuglaser:

      Nu cred...
      E foarte usor si la indemina sa se dea vina pe antrenor...Orice s-ar spune Tenter este un antrenor peste media campionatului romanesc,deci nu cred ca el a fost problema voastra...Mai bine fiti atenti la sefii vostri de club care deturneaza banii si face tot felul de combinatii in fotbal...Atsa este raspunsul; pina ce nu va exista un adevarat manager e greu sa se faca performanta.Cum sa mai fie motivati jucatorii cind nu-si primesc salariile?Te-ai mai duce la munca daca nu ai fii platiti de citeva luni?Pacat, Mediasul era o echipa de top la inceputul campionatului!

      cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76:

      @ovidiuglaser
      De acord cu tine ca Marcel e un antrenor foarte bun, dar eu am spus altceva, jocurile nationalei din vara trecuta nu i-au lasat timp sa aleaga mai bine jucatorii. Chiar si cu salariile date greu, ei sunt mai bine platiti decat muresenii anul trecut si unde a ajuns Muresul cu bani putini? In finala. Si nu ma poate convinge nimeni de valoarea unui jucator ca Marojevic care a trecut si pe la CSM si n-a rupt gura targului, era solutia ideala pentru noi. In plus din cate am auzit tot Marcel a insistat sa ne inscriem in cupe si rezultatul s-a vazut

      cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    pacat
    Lotul Mediasului, cel putin cel de la inceputul campionatului, nu mi s-a parut un lot slab, ba chiar era un lot bun spre foarte bun. Aveau banca suficient de lunga cu 2 romani de calitate (Mandache si Dumitru), cu inca un roman care putea ajuta la nevoie (Dumitrescu), cu 2 straini foarte buni (Kemp si Shiloh) si inca 2-3 straini buni.
    Lotul era foarte buna dar eu cred ca trebuia sa puna pe prim plan doar campionatul. Daca vroiau sa se bata si in Eurochallenge atunci avea nevoie de o banca mai lunga (aceeasi situatie si la Craiova). In plus au venit si accidentarile, au mers mai departe in cupa, au mai fost si problemele financiare de la club (nu conteaza ca s-au rezolvat, jucatorii au simtit incertitudinea si deja multi erau cu gandul unde vor juca in viitor).
    In concluzie pacat de aceasta echipa, pacat si de campionat. Spun asta pt ca acum s-a mai adaugat o echipa la care mergi sigur la victorie. Nu ca ar fi castigat multe partide Mediasul dar oricum echipele au trebuit sa se intrebuinteze serios pt a castiga. Vor fi cateva puncte usoare castigate pe final care vor influenta lupta pt playoff (avantaj pt Craiova, Pitesti, Cluj, Steaua si Timisoara).

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    cupe
    Adevarata valoare a sportului se da in cupele europene (mai valoroase sau mai putin). Iar daca vrem sa scoatem capul in lume, va trebui sa regandim campionatul de asa natura. Poate echipele angrenate in cupe europene sa fie ... scutite de o parte din campionat - in conditiile unui campionat cu 2 parti. De ex primele 4 care joaca in cupe sun direct calificate in partea a doua. Dintre celelalte echipe inscrise in campionat (teoretic 16-4) se aleg primele 6 care intra in faza a doua, unde se stabileste clasament (meciuri tur-retur) apoi clasicul Play-off. Asa ar fi un campionat mai atractiv, iar echipele ar fi interesate si de cupe.

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!