Stiri Cupa României Feminin

Memoriul depus de CSM Satu Mare nu a fost semnat de președintele clubului

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.03.2018

Conducerea CSM Satu Mare la conferința de presă ce a tranșat soarta memoriului / Foto Informația Zilei

După ce a pierdut zeci de procese la Judecătoriile din Satu Mare și Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Municipal din Satu Mare și-a căutat dreptatea la Comisia de Competiții a Federației Române de Baschet unde a solicitat câștigarea Cupei României la masa verde. Nici de această dată nu a fost cu noroc pentru conducerea sătmăreană, deoarece comisia forului românesc a respins memoriul și a omologat rezultatul de pe teren în favoarea ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. 

La decizia de respingere a Comisiei de Competiții din cadrul FRB a contribuit involuntar și clubul sătmărean prin două greșeli majore pe care aparent le-a comis. În primul rând, memoriul depus la finalul partidei dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare nu a fost semnat de către singura persoană care poate reprezenta juridic clubul, președintele Vasile Fogel. 

Conform unor surse apropiate FRB, memoriul redactat de către avocatul-impresar Sergiu Gherdan a fost semnat de către Florin Mureșan, managerul echipei CSM Satu Mare, ce nu posedă atribuții de a reprezenta juridic clubul în relația cu Federația Română de Baschet, iar alături de memoriu nu a fost anexat un mandat din partea președintelui Vasile Fogel prin care acesta l-ar fi însărcinat pe Florin Mureșan cu semnarea și depunerea unui memoriu în numele clubului. Cu alte cuvinte memoriul depus este nul deoarece nu a fost asumat de către președintele clubului, Vasile Fogel.

O altă greșeală pare să fi fost cea a managerului Florin Mureșan, care a declarat în cadrul unei conferințe de presă că memoriul depus se bazează nu pe regulament ci pe o greșeală din regulament. La scurt timp clubul sătmărean a șters declarația video de pe canalul oficial de facebook, însă a fost prea târziu. Comisia de Competiții a FRB și-a motivat decizia în special pe declarația managerului CSM care a recunoscut existența unei greșeli în regulament, aspect ce l-a nemulțumit pe Florin Mureșan, acesta fiind de părere că este pentru prima dată în istorie când un for emite o decizie în baza unei declarații de presă.

CSM Satu Mare nu se află la prima situație de acest gen. O altă greșeală a sătmărenilor i-a costat pe aceștia aproximativ 20.000 de euro. Mai exact, pe rolul Judecătoriei Satu Mare se aflau trei dosare cu numere consecutive de la 10505 la 10507. Avocatul cu care colaborează clubul a încurcat dosarele astfel că a trimis apărările ce erau destinate dosarului 10505 în dosarul 10506. Ca urmare a lipsei formulării de apărări în dosarul 10505, instanța nu a mai stat pe gânduri și a emis o hotărâre prin care a obligat clubul la plata a aproximativ 20.000 de euro cu titlu de penalități de întârziere. Sătmărenii nu au formulat apel, iar astfel hotărârea a devenit definitivă. 

Rămâne de văzut dacă CSM Satu Mare va depune apel la decisia CCCLTO în termenul de 48 de ore de la comunicarea deciziei, termen ce va expira în cursul zilei de mâine.

Mai citiți si:

Cazul ”Memoriul F8 F”. Kereskényi Gábor: "Dacă clubul este convins că avem dreptate atunci merită să mergem mai departe"

Cazul ”Memoriul F8 F”. Mureșan: "E o premieră ca o decizie a unui for să fie bazată pe o declarație de presă"

Cazul ”Memoriul F8 F”. Cupa României rămâne la Sfântu Gheorghe

Cazul ”Memoriul F8 F”. Comisia Centrală de Competiții a FRB s-a întrunit în cursul zilei de azi

Cazul ”Memoriul F8 F”. Ambrus Jozsef: „Eu cred că Satu Mare a greșit enorm acuzând arbitrajul”

Cazul "Memoriu F8 F". Dobă: "Sertarele birourilor FRB sunt pline de memorii din partea Sepsi SIC"

Cazul "Memoriu F8 F". Mureșan: "Am primit telefoane să retragem echipa de pe teren. Ei așa au procedat la Cluj"

Cazul "Memoriu F8 F". Fogel: "Nu mă interesează dacă voi fi amendat, a fost un arbitraj părtinitor"

Cazul "Memoriu F8 F". Discrepanță între regulamentul FRB și ce s-a hotărât în Consiliul Director

F8 F. Istvan Rusz: „Eu pot să joc cu 6 europene dacă vreau. Noi ne-am conformat regulamentului FIBA”

F8 F. Vasile Fogel: „Vrem rejucarea finalei pe teren neutru. Arbitrajul a fost distrugere în masă”

F8 F. CSM Satu Mare a depus memoriu împotriva Sepsi Sfântu Gheorghe

2 comentarii la aceasta stire:
  • Vander :

    Profesionalism?
    Memoriu nesemnat de președinte? Deși dânsul a fost de față la Finala Cupei... Hoțul strigă hoț... Cei care nu respectă regulamentul vor să le fie aplicată litera acestuia, deși știu bine că potrivit spiritulu regulamentului nu le dă dreptate...E vorba de bună intenție... bineînțeles... :)))

    cu 6 ani în urmă (09.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Adevarul se gaseste in sentinta federatiei: 6 jucatoare straine dintre care 3 noneuropene.Pe moment ce pe teren SEPSI a trimis doar 2 noneuropence(2 americance),este de inteles si pentru matematicienii de clasa 1-a,ca 6-2 = 4,deci 4 europence putea trimite pe teren .Care este problema?? Satmarenii nu cunosc matematica,nu cunosc regulementul,nu au bani si vroiau sa mai ciupesca niste bani,ne vorbind de faptul,ca printr-o cupa castigata puteau oarecum sa justifice banii multi,cei mai multi din campionat cheltuiti atat pe jucatoare cat si pe antrenori,timp in care nu achitau datoriile fata de unii si altii,fiind obligati sa faca mismasuri financiar-bancare care merita sa fie controlate !!

    cu 6 ani în urmă (10.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii