Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Michael Hope, debut cu multe puncte marcate în LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.10.2018

Rapid București a primit vizita lui ACS Târgu Jiu în etapa a 2-a din grupa valorică C a Ligii Naționale de Baschet - ediția 2018/2019. Partida desfășurată în Sala Rapid din București a fost câștigată de echipa vizitatoare cu scorul de 102-87.

Echipa oaspete a avut inițiativa încă din startul partidei și a reușit să se desprindă și la 8 puncte pe parcursul primului act. Rapid avea să revină și să încheie primele 10 minute de joc în avantaj scor 26-23. În prima parte a sfertului doi scorul a rămas strâns dar tot cu echipa din Târgu Jiu la conducere. Gazdele cu o singură de foc în ofensivă, în persoana lui Michael Hope, nu a reușit să țină ritmul până la pauză când s-au văzut conduse cu scorul de 49-36. După reluare jocului diferența a crescut și mai mult în favoarea gorjenilor și a ajuns la 18 puncte. Rapid a redus 6 puncte până la finalul sfertului trei, iar în prima parte a sfertului decisiv a reușit să vină la doar 6 lungimi în spatele echipei din Târgu Jiu dar nu a avut forța să completeze revenirea și partida s-a încheiat cu scorul de 102-87, după un final care le-a oaspeților.

Michael Hope a stabilit un record de puncte marcate în acest sezon al LNBM, chiar la debutul său în România. Jucătorul american și-a trecut în cont 47 de puncte în partida cu ACS Târgu Jiu. Hope a beneficiat de un volum mare de aruncări și a încheiat partida cu 13/21 (62%) de la 2 puncte, 4/8 (50%) de la 3 puncte și 9/12 (75%) de la linia de libere. Hope a mai acumulat 5 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție și un turnover pentru un indice al eficienței de 40 de unități în 37 de minute petrecute pe parchet.

De la Rapid s-a mai remarcat Laurențiu Dumitrescu cu 18 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

Kevin Allen a fost cel mai bun jucător din trupa învingătoare. Pivotul american a înregistrat 34 de puncte, 13 recuperări și 2 pase decisive pentru 37 de unități la eficiență. Maurice Patterson a terminat cu 29 de puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Adrian Roșu și Alexandru Berca au marcat fiecare câte 11 puncte iar Alexandru Danciu a terminat cu 10 puncte.

Rapid București rămâne fără victorie în acest sezon și după acest meci, în timp ce ACS Târgu Jiu are două victorii la activ.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!