Stiri

Miercuri se decide soarta Clujului în FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.10.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a pierdut săptămâna trecută în Israel prima manșă din ultimul tur preliminar al FIBA Europe Cup. Băieții lui Mihai Silvășan s-au văzut învinși la 13 puncte diferență de către Ironi Ness Ziona, scor final 78-91, însă cu toate acestea păstrează în continuare șanse de calificare în prima fază a grupelor din această competiție. 

Meciul retur se va disputa la Cluj-Napoca în BT Arena, miercuri, 10 octombrie, cu începere de la ora 19:00, în direct pe DigiSport 2, iar gazda U-BT Cluj poate avansa în grupele FIBA Europe Cup dacă îndeplinește una dintre următoarele condiții:

• O victorie la cel puțin 14 puncte diferență pentru U-BT va corobora imediat cu calificarea în grupele FIBA Europe Cup pentru trupa pregătită de Mihai Silvășan. 

• În cazul în care, Clujul reușește să se impună în fața celor de la Ironi Ness Ziona la o diferență de exact 13 puncte, indiferent de numărul de puncte marcate-primite, meciul va ajunge în prelungiri, acolo unde se va decide câștigătoarea dublei manșe. 

• Totodată, în cazul în care gruparea din Israel câștigă partida, U-BT învinge la mai puțin de 13 puncte sau pierde în prelungiri, echipa de sub Feleac mai poate ajunge în grupele competiției din postura de lucky-loseri, asta după ce mai multe echipe din preliminariile Basketaball Champions League au anunțat că nu vor să participe în FIBA Europe Cup. 

Astfel, chiar dacă nu va izbuti calificarea pe teren, deținătoarea Cupei României și proaspăt câștigătoare a SuperCupei României este nevoită să facă un meci cât mai bun în fața israelienilor pentru a încheia dubla manșă cu un scor cât mai echilibrat și astfel să prezinte șanse reale de calificare în grupe, fie direct, fie ca lucky-loser. 

U-BT Cluj vine după o victorie în campionat în prima etapă cu cei de la BCM U Pitești, scor final 80-76, victorie venită în urma unui joc excepțional al americanului Kyndall Dykes care a marcat 30 de puncte. De asemenea, în succesul venit pe teren propriu cu gruparea argeșeană, U-BT a fost lipsită de aportul jucătorilor Aleksandar Rasic și Jason Washburn, ambii acuzând o toxiinfecție alimentară, dar care au șanse foarte mari ca în returul cu Ironi Ness Ziona să fie prezenți pe parchet. 

De cealaltă parte, gruparea Ironi Ness Ziona a debutat cu dreptul în noua ediție de campionat din Israel chiar înaintea returului de miercuri din BT Arena. Israelienii s-au impus în deplasare pe terenul celor de la Maccabi Rishon la 6 puncte diferență, scor final 90-84. 

Dacă U-BT Cluj nu va reuși să se califice în grupele FIBA Europe Cup va părăsi astfel prematur aventura europeană și va continua sezonul competițional 2018-2019 doar pe 2 fronturi, campionat și cupă. În ultimele 2 stagiuni, ardelenii au evoluat de fiecare dată în grupele FIBA Europe Cup, reușind chiar și o calificare în optimi. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!