Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miercuri se joacă meciurile 2 din finalele Ligii Naționale de Baschet Masculin

David Istrate

David Istrate
06.06.2018

 oradea steaua

CSM CSU Oradea – CSM Steaua și CSU Sibiu – U-BT Cluj sunt partidele care se desfășoară astăzi, în finalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Atât la Oradea cât și la Cluj, primele dueluri au fost câștigate de către gazde.

Capul de afiș al acestei zile este deținut cu siguranță de către întâlnirea dintre CSM CSU Oradea și Steaua CSM Eximbank București. Acum două zile, bihorenii s-au impus cu ușurință în fața adversarilor lor, câștigând cu scorul de 86-73 o partidă pe care au dominat-o de la început până la final.

Atunci, principalii remarcați din lotul lui Cristian Achim au fost Martin Zeno și Vaidas Kariniauskas, în timp ce de la oaspeți, Randal Falker și Marius Runkauskas au avut prestații modeste. Prin urmare, un prim aspect important al meciului doi va fi reprezentat de capacitatea defensivei orădene de a-i apăra pe cei mai periculoși jucători din formația lui Toijala. De asemenea, de-a lungul timpului, oaspeții au demonstrat că sunt o echipă care nu renunță niciodată, drept dovadă stând seria cu U-BT Cluj-Napoca din semifinale, când au revenit de la 0-2. Acest lucru vine ca o atenționare la adresa „Leilor-Roșii”, care trebuie să rămână în continuare extrem de atenți, fără a se relaxa niciun moment, chiar dacă se află în avantaj. Un al treilea detaliu care va decide episodul secund al acestei serii va fi legat de turnovers, pase decisive și de lupta la recuperare. Luni, trupa lui Achim a arătat un joc colectiv foarte frumos, reușind 20 de assisturi, în timp ce vicecampionii sezonului trecut s-au concentrat mai mult pe faze individuale.

Una peste alta, așa cum declara la conferința de presă antrenorul oaspeților, Jukka Toijala, acest duel are o importanță extraordinară în economia finalei. Lupta dintre cele două adversare va putea fi urmărită în direct la Digisport 2, de la ora 20:00.

Deși mulți vedeau confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu în finala mare, cele două rivale au ajuns să joace pentru locul al 3-lea, poziție care nu mulțumește niciuna dintre cele două tabere. Acest lucru s-a văzut și în meciul de la Cluj, acolo unde componenții celor două formații nu au mai arătat aceeași determinare și dorință de victorie ca în timpul sezonului regulat.

În prima partidă, Monyea Pratt și Lawrence Kinnard au jucat toate cele 40 de minute, în timp ce încă 3 jucători s-au aflat pe teren cel puțin 30 minute. În schimb, pentru campioana en-titre, Aleksandar Rasic a jucat cel mai mult, aproape 32 de minute, urmat de Torok cu 30:13. Prin urmare, întrebarea care intervine este dacă vor reuși jucătorii Sibiului să reziste încă un meci, din punct de vedere fizic, sau dacă Dan Fleșeriu va fi nevoit să le acorde mai mult timp rezervelor. De asemenea, în primul joc clujenii au avut 32 de aruncări libere, cu 17 mai multe decât adversarii lor, care vor trebui în partida de la Sibiu să limiteze pătrunderile lui Watson și ale lui Sakic. Un ultim lucru decisiv în confruntarea din această seară va fi lupta la nivelul pivoților, atât Barro și Drungilas cât și Cooper având prestații foarte bune la Cluj.

Meciul din sala Transilvania începe la ora 18:00 și este transmis în direct de Digisport 2.

*foto: Roby Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Finala
    Azi va fi un meci care poate fi decisiv. Dacă Oradea câștiga, ia o opțiune serioasa pt titlu pt ca eu mă îndoiesc ca Steaua mai poate reveni încă o data cu 3 victorii consecutive. Dacă pierde însă, atunci Steaua devine favorita stiut fiind cât de greu sa câștiga în jenanta aia de sala din Buc. Steaua ar trebui sa arate cu totul altfel decât în primul meci, deci se anunță un meci tare rău.

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde
  • CSA Steaua București edmond_dantes :

    yup
    Asta a fost. Ghiorlanii din tribune si-au facut pe deplin misiunea, in asteptarea mitingului psd, dar suntem prea buni pt voi. V-am ars pe toti, la voi acasa. Ne vedem la anu'

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!