Stiri

Migrație spre Vest în NBA

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.07.2017

Perioada de Free Agency din NBA a fost una spectaculosă încă din start. Mai multe nume mari din liga nord americană au schimbat echipa în această vară, iar trendul a fost o migrație dinspre Confrința de Este înspre cea de Vest.

Primul jucător care a trecut în Vest a fost Jimmy Butler. El s-a despărțit de Chicago Bulls pentru a se alătura lui Tom Thibodeau la Minnesota Timberwolves, care îi ceda în schimbul lui pe Zack LaVine și Kris Dunn și a 7-a opțiune din NBA Draft 2017, prin care Bulls îl selectau Lauri Markkanen. Minnestota avea să mai înregimenteze un nume important din Est. Jeff Teague a semnat din postura de jucător liber după despărțirea de Pacers. Wolves l-a trimis tot în această vară pe Ricky Rubio la Utah Jazz pentru prima opțiune din draft 2017 a echipei din Salt Lake City.

Unul dintre cei mai vânați jucători ai verii, Chris Paul, a trecut la Houston Rockets. În schimbul lui CP3 Clippers s-a ales cu Patrick Beverley, Sam Dekker, Lou Williams, DeAndre Liggins și Montrezl Harrell. Chris Paul se alătură lui James Harden în Houston acolo unde vor forma unul din cel mai puternic backcourt din NBA. Paul a petrecut câte 6 ani din cariera sa alături de New Orleans și L.A Clippers și nu a reușit să joace în toată acestă perioadă să joace o finală de conferință. CP3 are însă 9 prezențe în All Star.

Un alt nume important din Est a ajuns în Vest în această vară. Paul George a fost cedat de Indiana Pacers la Oklahoma City Thunder în schimbul lui Victor Oladipo și al lui Domantas Sabonis. George mai avea contract cu Indiana și pentru sezonul 2017/2018, însă a afirmat în mai multe rânduri că-și dorește să joace pentr Lakers la încheierea contractului și astfel Pacers a preferat să se despartă de vedetă care a purtat-o până în finala Conferinței de Est în 2014.

Paul Millsap a trecut și el în Vest după câteva sezoane în Atlanta. El a semnat cu Denver Nuggets și va face pereche sub panou cu Nikola Jokic.  Millsap a mai jucat în Vest la Utah între 2006 și 2013.

Tot în Conferința de Vest a fost semnat în această vară cel mai mare contract din istoria NBA. Steph Curry a primit 201 milioane de dolari de Golden State Warriors pentru următorii 5 ani. Este pentru prima dată în istorie când un contract din NBA depășește cifra de 200 de milioane de dolari.

Cale inversă, dinspre Vest înspre Est, nu a făcut încă niciun jucător foarte bine cotat. Gordon Hayward este aproape să treacă de la Utah Jazz la Boston Celtics, însă formația din Massachusetts are nevoie să-și mai elibereze puțin cap space-ul pentru ai putea oferi lui Hayward maxim în contractul său.

Așadar, mutările din vara această au dus jucători importanți din Est către Vest. Conferința de Est pare că pierde teren față de ce întâmplă în Vest. Totuși o diferență clară a existat între cele două conferinței și în sezoanele precendent când echipe din Est intrau în playoff cu recorduri negative, iar în Vest echipe ratau playoff-ul chiar dacă înregistrau record pozitiv.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate