Stiri

Miha Lapornik: „Mai avem două meciuri și vom face tot posibilul să le câștigăm și să ne calificăm mai departe”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.01.2018

U-BT Cluj a pierdut la 20 de puncte diferență meciul din Olanda cu Donar Groningen, 72-92, meci în care cel mai bun jucător pregătit de Mihai Silvășan a fost fundașul Miha Lapornik, cel mai recent transfer al campioanei. Cu toate că slovenul a avut o evoluție bună, U-BT nu a rezistat în ultimul sfert în fața olandezilor, pierzând cu un parțial de 15-34. 

Elevul lui Mihai Silvășan a vorbit despre cele mai importante aspecte ale duelului cu Donar și despre faptul că următoarele 2 partide din grupă, ultimele 2 de altfel, sunt esențiale în privința calificării mai departe în optimile FIBA Europe Cup. 

„Aș dori întâi să felicit echipa Donar pentru victorie, a fost un meci frumos. Am început bine jocul, am avut o apărare bună, am contestat toate aruncările gazdelor și am înscris câteva puncte ușoare pe tranziție, am avut câteva aruncări deschise de la distanță. Apoi, în a doua jumătate, deși am jucat bine în primele trei-patru minute, olandezii au avut câteva recuperări ofensive, au pus puncte ușoare în coș, au mai înscris și câteva aruncări dificile, a fost greu să jucăm cu un asemenea adversar. Cred că am dat tot ce s-a putut, am dat maximul, nu a fost suficient ca să câștigăm, însă mai avem două meciuri și vom face tot posibilul să le câștigăm și să ne calificăm mai departe”, a punctat baschetbalistul, citat de site-ul oficial al clubului ardelean. 

Miha a venit de pe banca de rezerva în disputa cu Donar, iar până la final a adunat 32 de minute pe parchet, timp în care și-a trecut în cont 21 de puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, 1 intercepție și o singură minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 19 unități la eficiență.

Cu 19 în dreptul productivității a terminat și Sakic, autor a 14 puncte și 8 recuperări, urmat de Kromah cu 14 puncte și 7 la eficiență. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!