Stiri

Mihaela Buzărnescu are un echivalent în baschetul din NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
04.06.2018

mihaela buzarnescu roland garros

Mihaela Buzărnescu a reușit o calificare în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după o victorie uluitoare în fața Elinei Svitolina, numărul 4 mondial, în turul al treilea. În optimi, Buzărnescu nu a avut prea multe șanse în fața lui Madison Keys, dând drumul târziu la joc și pierzând cu scorul de 6-1, 6-4.

Cu toate acestea, povestea lui Buzărnescu este una demnă de Hollywood. Fost număr 4 mondial la juniori și câștigătoare la Roland Garros, „Miki” a suferit mai multe accidentări care i-au deraiat enorm cariera de senioare. Mai întâi a fost o accidentare la umăr, apoi două operații suferite la genunchi care i-au măcinat potențialul, forma fizică și încrederea sportivei. Cu toate acestea, ea a continuat să spere și, cu sprijinul familiei sale, a reușit să urce în ultimul an calendaristic aproape 400 de locuri în clasamentul mondial. Iar la 30 de ani a ajuns chiar cap de serie nr 31 la Roland Garros, la prima prezență pe tabloul principal la openul parizian.

Specialiștii din tenis susțin că o astfel de revenire nu a mai fost văzută: „E clar că accidentarile în serie pe care le-a avut nu au ajutat-o să aibă acest nivel și în urmă cu mai mulţi ani. A mai fost și problema blocajului psihic, care intervine atunci când joci ani și ani cu vrăbii care ciugulesc iarba pe marginea terenului. Nu am văzut pe cineva care să iasă dintr-o asemenea situație, nu am văzut în viața mea așa ceva. Pe Agassi l-am mai văzut revenind de jos, dar el fusese lider mondial în acel moment. Este ceva unic, vă spun în istoria acestui sport”, a spus reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu, pentru Digi Sport, cu referire la anii 1997-1998, când Andre Agassi ajunsese chiar și pe locul 150 mondial.

Cu toate acestea, există un caz în sportul mondial extrem de asemănător cu cel al Mihaelei Buzărnescu. Este vorba despre dublul campion NBA, Shaun Livingston. Draftat ca o mare speranță în 2004 datorită taliei sale foarte bune pentru un point guard, Shaun a suferit o accidentare teribilă în timpul sezonulul 2006-2007. El a pus piciorul prost în parchet și și-a rupt toate ligamentele, inclusiv artera din genunchiul stâng, fiind chiar la un pas de amputare.

shaun livingston

După o perioadă îndelungată de recuperare, el a revenit treptat pe parchet. Mai întâi la Heat, apoi Thunder, Wizards. În sezonul 2010/2011 a prins 73 de meciuri la Bobcats, apoi a ajuns Bucks, Cavaliers și Brooklyn Nets, pentru ca într-un final să semneze cu Golden State Warriors.

Skill set-ul său, complementar cu cel al superstarului Steph Curry, a ajutat foarte mult pe Warriors în parcursul din ultimii ani, iar Livingston a fost parte importantă a formației celor de la Warriors care a cucerit două titluri, în 2015 și 2017, și a reușit cel mai bun record din istoria NBA în sezonul 2015/2016, cu 73 de victorii și 9 înfrângeri. În meciul 2 al finalei NBA din sezonul 2017/2018, Shaun Livingston a venit de pe bancă și a reușit să marcheze 10 puncte și 5 recuperări. 

Povestea detaliată a lui Livingston am prezentat-o în 2015, după primul său titlu alături de Golden State.

Alături de Livingston se poate înscrie cu succes și Mihaela Buzărnescu. Amândoi sunt exemple extraordinare pentru cei care suferă accidentări grave. Cu muncă multă, încredere și susținere sportivii pot reveni la un nivel înalt și își pot urmări în continuare visele.

*foto: prosport.ro/mashable

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!