Stiri Juniori U17 Masculin

Mihai Cârcoană și Marian Schmidt au efectuat un try-out la Basket Zaragoza

Eduard Popa

Eduard Popa
05.07.2019

Mihai Cârcoană și Marian Schmidt au efectuat un try-out la Basket Zaragoza

Marian Schmidt (stânga) alături de Mihai Cârcoană (centru), îmbrăcați în echipamentul echipei din Zaragoza, alături de
un junior al clubului iberic.

MVP-ul Campionatului Național de Juniori U18 masculin, Mihai Cârcoană (U BT Cluj-Napoca) și Marian Schmidt (CSS Bega Timisoara), component al lotului național U16 masculin, ambii reprezentați de agenția Octagon Basketball România, s-au aflat timp de trei zile la Zaragoza, acolo unde au efectuat un try-out alături de echipa ce evoluează în Liga ACB.

Ambii jucători au profitat de scurta pauză din activitatea de la loturile naționale de juniori ale României pentru a face deplasarea de trei zile în Spania, la Zaragoza. Mihai Cârcoană, născut pe data de 08.12.2002 la Luduș județul Mureș, se pregătește alături de lotul național U18 masculin antrenat de Hristu Sapera în timp ce Marian Schmidt, născut pe data de 14.08.2004 la Timișoara, este alături de naționala U16 a României antrenată de Branko Cuic.

Ambii s-au aflat în vizorul echipelor de juniori ale Basket Zaragoza, formație ce evoluează în Liga ACB la nivel de seniori. Cei doi sportivi români au efectuat un stagiu de trei zile, dintre care o zi de acomodare în care au vizitat facilitățile academiei clubului spaniol iar doua de antrenamente alături de tehnicianul sârb Momir Ratkovic. La final de stagiu tehnicianul s-a arătat mulțumit de calitățile celor doi sportivi urmând ca în următoarele zile să se decidă în privința lor.

Cârcoană se află la primul try-out în afara României, în timp ce Marian Schmidt s-a mai aflat în teste la Jovendud Badalona. Gruparea catalană a fost interesată de serviciile bănățeanului, însă cu scopul de a-l dezvolta pe poziția 5, aspect neagreat de antrenorul acestuia, fostul campion național alături de West Petrom Arad, Radenko Toroman, tehnician ce i-a dezvoltat atât aruncarea de la mare distanță cât și dribling-ul, aspecte ce-l definesc mai bine pe Marian pe poziția 4/3. Cei doi au fost asistați în Spania de Jorge Vasquez, reprezentantul Octagon Europe Spania.

        

1 comentariu la aceasta stire:
  • man_08 :

    Extrem de pozitiv ...daca se va concretiza
    Pentru progresul baschetbalistic al Romaniei la nivel de echipe nationale (si nu numai) este nevoie de cat mai multi jucatori romani care sa activeze in strainatate. In Romania, in cel mai bun caz ajungi pana la un nivel, dupa care de cele mai multe ori stagnezi sau regresezi. Dar daca la 28-30 ani, dupa 10 ani de activitate in alte campionate poate veni cu multe lucruri pozitive si poate aduce plus valoare extrem de important. Acest lucru daca antrenorul echipei din Romania are rabdare cu un roman sau prefera in continuare jucatorul strain(din diverse motive).

    cu 4 ani în urmă (08.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!