Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mihai Coldea: „Apărarea noastră a făcut diferența și ne-a adus victoria. Aveam nevoie de un boost de moral”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.10.2017

CS SCM Timișoara a obținut prima sa victorie în Liga Națională. Nou-promovata s-a impus cu 73-63 acasă cu FCC ICIM Arad. Antrenorul alb-violetelor, Mihai Coldea, crede că jocul de la sala Constantin Jude a avut o intensitate peste nivelul campionatului și că apărarea echipei sale a făcut diferența.

„A fost un meci de luptă, un meci care cred că este puțin peste nivelul campionatului nostru ca și intensitate. Amândouă echipele au practicat un joc bun. Până la urmă cred că apărarea noastră a făcut diferența și ne-a adus victoria. Victoria a venit greu dacă numărăm meciurile, dar dacă ținem cont că am jucat cu Sfântu Gheorghe, care este o echipă mult peste valoarea campionatului, și cu Satu Mare cu care, practic, am jucat de la egal la egal 35 de minute, nu zic că a venit chiar așa de greu. A fost, practic, prima echipă accesibilă, de valoare apropiată, pe care am reușit să o învingem acasă și ne bucurăm enorm de mult pentru asta”, a declarat Mihai Coldea după meci.

Acesta crede că echipa sa începe să crească. „Încet, încet creștem. După meciul cu Satu Mare spuneam că suntem undeva la 50%, acum cred că batem ușor spre 60, 70%. Încă mai avem de lucru la relații de joc, încă se mai fac greșeli în apărare, am primit 10, 15 puncte ușoare pe greșelile în apărare. Dar una peste alta victoria rămâne și aveam nevoie de un boost de moral pentru meciurile care urmează”.

În această săptămână conducerea a trasat ca obiectiv 5 victorii din 5, fiind nemulțumită de atitudine și spiritul de echipă.

„Pentru mine acele 5 victorii nu înseamnă nimic. Noi luptăm meci de meci pentru victorie. Target-ul nostru este să învingem de acum și până la sfârșitul campionatului absolut toate echipele cu care jucăm. Dacă vor fi 5, dacă vor fi 7 , dacă vor fi 3 , vom vedea. Este sport, dacă am putea să prezicem, ar fi extraordinar. De aia sportul este frumos pentru că orice echipă poate să câștige. Noi ne vom lupta meci de meci, încercăm să obținem victoria la fiecare”, a mai spus antrenorul timișorencelor.

La formația de pe Bega nu a intrat deloc Adina Stoiedin, care în etapa precedentă a revenit pe teren după o accidentare de durată. Probleme a avut și Conwright, dar aceasta a ales să joace și și-a ajutat echipa cu 16 puncte, fiind decisivă în sfertul patru când arădencele se apropiaseră de la 10 la 3 puncte.

„Adina putea juca. A avut câteva dureri pe parcursul săptămânii și am preferat să o menajez pentru că întotdeauna sănătatea jucătoarelor este mai importantă decât orice victorie. De aia vă spun că pentru noi nu a fost așa o presiune a celor 5 victorii trasate de conducere. Noi nu riscăm integritatea și sănătatea jucătoarelor pentru o victorie. E important că toate fetele care au intrat pe teren și-au adus aportul. Cred că am avut foarte multă atitudine astăzi și avem foarte multă dorință. Din punctul ăsta de vedere chiar nu sunt probleme. Ne antrenăm foarte bine, chiar dacă avem probleme medicale, chiar dacă am avut-o pe Kiriienko plecată toată săptămâna, s-a întors aseară. Fetele muncesc mult de tot la antrenament și este  normal ca ele să crească. Vom vedea până la ce nivel vom reuși să ajungem când va conta, atunci, la play-off”, a concluzionat Mihai Coldea. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!