Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Măciucă, noul transfer al celor de la BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
17.08.2018

mihai maciuca pitesti

Mihai Măciucă va evolua pentru BCM U Pitești în sezonul 2018-2019, conform paginii oficiale a echipei. Tânărul în vârstă de 18 ani vine după un sezon petrecut la CS Phoenix Galați, fiind împrumutat de la CSM Steaua, sezon în care s-a aflat tot sub comanda lui Florin Nini, actual antrenor al pitestenilor.

În tricoul gălățenilor, acesta a avut medii de 4.4 puncte, 0.4 recuperări ofensive, 1.2 recuperări defensive și 0.7 pase decisive, în 29 de partide jucate, cu o medie de 15.7 minute jucate pe meci.

Mihai Măciucă a făcut parte din echipa națională U16 masculin a României la Campionatul European Divizia B din anul 2016. Acolo a avut medii statistice de 17.6 puncte, 3.8 recuperări și 1.1 pase decisive pe meci.

Tănârul baschetbalist a fost una din surprizele pregătite de Zare Markovski, fiind anunțat printre cele 16 nume din lotul lărgit al naționalei României pentru meciurile cu Croația și Italia din a doua fereastră a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2019.

Ultima performanță notabilă este cea din victoria naționalei U18 a României, în debutul acestora în Divizia B a Campionatului European, contra Norvegiei. Măciucă a fost cel mai bun marcator al “vulturilor”, cu 21 de puncte, 7 recuperări și o intercepție, în 32 de minute petrecute pe teren.

Mihai Măciucă reprezintă al 8-lea transfer al verii după Tudor Gheorghe, Radu Paliciuc, Iulian Orbeanu, Mladen Jeremic, Maksim Sturanovic, Max Korniienko și Jonathan Person.

La aceștia se adaugă Marius Ciotlăuș și Lucian Chirof, jucători care se aflau sub contract.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Un tânăr
    Promițător, pe care antrenorul il cunoaște foarte bine. Are si experienta unui sezon in LNBM. Avem 6 romani in lot si 4 straini, vom vedea cine vor fi cei 2 ce vor completa lotul. Oricum, pana acum, mi se pare ca suntem peste lotul de anul trecut.

    cu 5 ani în urmă (17.08.2018)
    • YMCA alin67:

      da...
      Si anul trecut ati avut lot peste cel din anul precedent, iar in acela peste cel din anul anterior, etc. Glumesc. Nini chiar stie sa faca un lot. Sa nu uitam ca el a format lotul cu care Energia a castigat Cupa Romaniei si apoi a ocupat locul 3 in Eurochallenge si LNBM. Urmeaza sa-l aduceti pe Antonis Constantinides antrenor in sezonul urmator si aveti un trofeu garantat. Glumesc, din nou (sunt bine dispus de jocul exceptional al Simonei Halep care, de la 1-4 in primul set a castigat nu mai putin de 10 game-uri consecutive-in acest moment).

      cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    Raspunde
  • tanaseb :

    Maciuca
    L-am vazut la Turneul Final u16. Un castig pentru Pitesti.

    cu 5 ani în urmă (18.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!