Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvăşan: „Vrem să avem o altă mentalitate încă de la începutul partidei”

Paul Olar

Paul Olar
12.05.2017

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea îşi dau întâlnire sâmbătă, în partida decisivă a semifinalelor Ligii Naţionale. Cine învinge se califică în finală, astfel că presiunea este pe umerii ambelor echipe.

Într-un interviu acordat vineri dimineaţa, Mihai Silvăşan a vorbit despre şansele sale de a accede în ultimul act al Ligii Naţionale. Tehnicianul recunoaşte faptul că accidentarea lui Rasic o îngreunează pe U-BT, dar îşi pune speranţe în sprijinul publicului.

Mihai, ce poţi să spui despre partida de sâmbătă?

Ne aşteaptă un meci decisiv, meciul cinci. Va fi un meci de care pe care. Ambele echipe îşi doresc să meargă mai departe. Noi ca să reuşim acest lucru trebuie să avem evoluţii mai bune decât la Oradea, cu siguranţă. Am analizat în amănunt meciul şi cred că ştim cu ce am greşit. Vom vedea la ora partidei dacă suntem în stare să realizăm acest lucru. Ne dorim foarte mult, vrem să avem o altă mentalitate încă de la începutul partidei. Nu vrem să mai începem cu 10-15 puncte în dezavantaj şi până la urmă ne dorim să câştigăm.

Cât de greu va fi fără Aleksandar Rasic?

Va fi greu. Rasic este un jucător foarte bun, care ne ajută din toate punctele de vedere. Caracterul lui ne ajută, faptul că e un lider al echipei, însă eu sper să ne revenim. Toţi jucătorii au valoare şi pot să joace un baschet foarte ridicat.

Cât de mult contează avantajul terenului propriu într-un meci decisiv?

Cred că va conta foarte mult. După cum am spus, fiecare echipă are avantajele ei. Publicul va fi de partea noastră, sunt convins că sala va fi arhiplină. Oamenii ne vor împinge de la spate, însă Oradea cu avantajele ei. Au avantajul moral că ne-au învins în ultimele două partide pentru că au reuşit să ne învingă în ultimele două meciuri.

*Foto: Arman Noemi

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    Doar "crede" ca stie cu ce au gresit la Oradea. LOL

    Haide U !

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca sapca rosie :

    Hai "U"
    Sa intram concentrati de inceput si castigam.

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      .
      Cred ca meciurile de la Oradea au fost pierdute in Sferturile 1. Daca maine intram in sf2 fara sa fim condusi cu 15 puncte, avem sanse mari sa castigam.

      cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Silva
    Mult succes! Ce isi vor mai linge ranile carcotasii dupa victoria de maine! U!

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Silvasan
    N-am nimic cu el, în viitor poate deveni un antrenor bun (îi și doresc sincer) dar deocamdată este veriga slaba de la U BT. La ce investiții s-au făcut se putea adăuga un antrenor gen Tab Baldwin și probabil Clujul nu mai avea adversar în campionat. Respect Oradea pt buget, pt valoarea și seriozitatea clubului, pt suporterii ei, dar anul acesta la Cluj am avut aproape o reprezentativa a celor mai buni jucători din România și n-avea voie sa ajungă în meciul 5 și sa fie atât de clar dominată în atâtea momente.

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Tab
      a avut lot comparabil ca valoare cu actualul, daca nu chiar mai bun.

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    silvasan
    A timtit prea sus. E greu ca la primul an in care renunti la cariera de jucator sa sari direct pe banca favoritei la titlu (chiar daca si Obradovic a facut acelasi lucru dar din pacate aceea e o exceptie care confirma regula). E clar ca s-a mizat pe faptul ca la ce lot are Clujul e imposibil sa piarda titlul si pana la aceasta semifinala totul a fost conform previziunilor. Chiar daca au fost cativa care au criticat jocul echipei, faptul ca a fost lider autoritar dupa sezonul regulat a sters cu buretele toate criticile. Din pacte pt antrenorul Silvasan, chiar daca bate Oradea si castiga titlul, ce s-a intamplat in aceasta confruntare cu Oradea a aratat lipsa lui de experienta ca antrenor si faptul ca mai are mult pana sa se ridice la pretentiile de antrenor al unei campioane. Asta e parerea mea si imi pare rau pt ca mi-a placut mult ca jucator si e un antrenor cu potential, dar...

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea nexco :

    DA
    ,,Vrem să avem o altă mentalitate încă de la începutul partidei" . Dar nu in al 12-lea ceas .

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea nexco :

    7-3
    Oricum , in acest sezon esti pe plus ( cu Campioana Romaniei ).

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Rasic si Adamovic l-au sustinut
    Cei doi cu punctele lor importante Au sprijinit mult pe tãnãrul debutant antrenor principal al gazdelor in acest an. Dl Cristescu si dl Silvasan sunt gata cu statuia pentru Rasic?! Cã poate, azi Achim le suflã visul lor de a prinde finala.

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!