Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Încercăm pe cât se poate să păstrăm nucleul din acest sezon”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.05.2017

La câteva zile distanță de la câștigarea titlului național de către U-BT Cluj, staff-ul și jucătorii au reușit să revină cu primele declarații la rece după succesul obținut. Printre ei s-a aflat desigur și antrenorul formației, Mihai Silvășan, care a fost invitat în cadrul emisiunii Divizia Locală de la Digi24 Cluj, acolo unde a oferit o serie de declarații interesante. 

În primul și primul rând, Silvă a vorbit despre performanța obținută de elevii săi și anume câștigarea celor trei trofee puse în joc în acest sezon, campionatul, cupa și supercupa. 

„Câștigarea campionatului a fost cel mai important obiectiv și am reușit să-l îndeplinim, dar asta nu înseamnă că celelalte două nu au fost importante, atât doar că un campionat se câștigă mult mai greu. Cred că am avut un joc foarte bun de echipă, desigur, cu jucători foarte valoroși din punct de vedere individual, însă toți s-au lăsat în slujba echipei și toți au înțeles că până la urmă cel mai important obiectiv este victoria echipei. A fost o oarecare presiune tot sezonul, pe mine în primul rând, așteptările erau foarte mari, primul an ca antrenor principal, iar după această finală a simțit o ușurare foarte mare, am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele pe care ni le-am trasat încă din prima zi a noului sezon. În august când au venit toți băieții în vestiar am luat o foaie de hârtie și am scris pe ea tot ce trebuie să câștigăm”, a mărturisit tehnicianul clujenilor. 

În altă ordine de idei, fostul baschetbalist al clujenilor, actualmente antrenor principal al echipei, a spus câteva cuvinte și despre jucătorii din echipa sa, cei absenți sau cei care s-au remarcat în stagiunea 2016-2017. 

„Rasic este un jucător foarte util pentru noi și nu doar din punct de vedere baschetbalistic, el este un caracter extraordinar și unul dintre liderii echipei. Cred că dacă accidentarea lui se întâmpla la jumătatea grupei 1-6 atunci situația era puțin mai greu de gestionat. Ousmane Barro în schimb este un tip care tace și face, evident, colegii l-au ajutat foarte mult, au creat spații pentru el, cu Vlad afară, cu Adamovic, Max, Kyndall, e foarte greu să ajuți în spațiul de 3 secunde, iar cred că asta l-a avantajat pe Barro, un jucător foarte bun de pick&roll, face blocaje, își face rolul foarte bine și nu e deloc pretențios, nu cere mingi, doar cum am mai spus, tace și face”, a subliniat Mihai. 

Trofeele au fost adjudecate, sezonul 2016-2017 este deja istorie, iar fanii echipei și nu numai așteaptă deja veștile în legătură cu noul sezon care va debuta abia în toamnă. Zilele trecute site-ul nostru publica un material în care se specifica faptul că, potrivit unor surse, U-BT ar putea juca direct în grupele Champions League, informație confirmată și de Mihai Silvășan.

„Într-adevăr sunt șanse să jucăm direct în grupele Champions League, însă acest lucru îl vom vedea. Anul acesta competiția are trei tururi preliminarii, iar chiar dacă vom fi nevoiți să jucăm în preliminarii nu cred că se pune problema să le jucăm chiar pe toate trei. Încercăm pe cât se poate să păstrăm nucleul de jucători, încă nu pot da niciun răspuns concret, trebuie purtate discuții cu mai multă lume pentru a știi pe cine ne bazăm, însă cu siguranță vom încerca să fim și mai buni decât am fost anul acesta. Scopurile și planurile mele sunt foarte mari, evident să repetăm tot ce am făcut anul acesta, cupa și campionatul, acestea rămân obiectivele principale, plus un parcurs cât mai bun în Champions League”, a încheiat omul care a devenit campion național alături de echipa din Cluj-Napoca și din postura de jucător, dar și din postura de antrenor. 

Aflat la primul sezon ca antrenor principal, Silvă a avut un an perfect, cucerind toate cele trei trofee puse în joc în baschetul românesc masculin, respectiv o participare în faza a doua din FIBA Europe Cup. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!