Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan îi laudă pe înlocuitorii lui Vlad Moldoveanu

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
07.01.2019

Antrenorul ardelenilor a oferit o declarație pentru site-ul oficial al echipei, imediat după terminarea partidei contra CSM CSU Oradea. Gazdele s-au impus fără probleme, după un meci pe care l-au dominat în totalitate.

”E important să rămânem sănătoși. Trebuie să găsim soluții pentru a suplini lipsa lui Vlad, am construit lotul așa, ne-am bazat că Vlad poate să joace, însă a venit probema asta cu hepatita și ne-a dat peste cap. Calnicenco, dacă joacă pe postul lui Vlad, este un profil asemănător de jucător, nu poți să îl lași liber la trei puncte, este un shooter foarte bun, vreau să prindă încredere, să ne ajute. Pe de altă parte, și Roli a jucat foarte bine astăzi”, a declarat Mihai Silvășan după partida de duminică seară.

În partida contra CSM CSU Oradea, Andrei Calnicenco a jucat 20 de minute, timp în care a adunat 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +13. Pivotul a strâns în această ediție de  LNBM  medii de 4.4 puncte, 3.6 recuperări și 1.3 pase decisive, toate pentru o cotă a eficienței de +6.1 pe meci.

Rolland Török a petrecut 19 minute pe teren, timp în care și-a trecut în cont 6 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, toate pentru o cotă a eficienței de +10. Török a adunat în acest sezon medii de 2.4 puncte, 2.1 recuperări și 0.9 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +3.2 pe meci.

Vlad Moldoveanu a fost foarte aproape de revenirea pe teren după o pauză de aproximativ două luni, din cauza unei fracturi de stres suferite la începutul sezonului, însă clubul clujean a anunțat la finele anului trecut că internaționalul român a fost diagnosticat cu hepatită de tip A și va mai lipsi încă 3 luni din angrenajul echipei.

 

*foto: Manases Sandor

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Sper sa fie doar o declarație de fațada! Sa fim serioși, Calnicenco și Torok (în varianta asta nefericita de după hernie) luați împreună nu fac nici jumătate din Moldoveanu. Pt noi este o dubla lovitura absenta lui, s-a pierdut un starter și roman pe deasupra. Bun, pot înțelege ca nu se va găsi un alt roman acolo, dar un străin ok ar trebui sa apară neapărat pe poziția 4. Calnicenco nu este un Pf, iar Torok nu pare sa revină nici măcar la nivelul lui de dinaintea operației - care oricum nu era nici pe departe la nivelul lui Moldoveanu. Ar fi absolut necesara aducerea unui străin de valoare pe poziția aia.

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      zicea cineva pe aici
      Zekovic a stat 2-3 luni liber de contract. Aceleasi 2-3 luni in care au aparut problemele lui VM. Un pic de precautie sau ceva investigatii suplimentare ne ar fi putut aduce un jucator super. Sau poate pur si simplu a fost bad timing...

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Not bad timing,
    ci cunoscuta incompetenta !Ce sa asteptam de la cristescu sa aduca jucatori determinanti de-afara, cand nu pune mana nici pe cei validati de campionatul intern, cum e si cazul lui Zekovic .

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ok
    De dragul discuției, aduci un PF bun, străin. Ce poziție sacrifici PG (Marinov/Dorset) sau C (Easley/Washburn)? Că la Rasic sau Dykes nu poți renunța.Este posibil să strici ceva ce merge cât de cât... Eu zic că Moldoveanu cu o recuperare bună poate reintra ușor sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie și să te poți baza pe el cu adevărat în playoff.

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Re
      În funcție de situație și adversar. Un ex: Dorsey poate liniștit sa stea, având în vedere ca sunt jucători care pot duce mingea. Moldoveanu mai mult ca sigur nu va mai juca la un nivel decent sezonul asta. Și doar cu cei doi pivoți nu poți sta. Da, Zekovic era o soluție care s-ar fi potrivit perfect. Marog, s-a dus

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mai departe
      Ok, doar că principala calitate a celor 2 (Torok și Calinicenco) este faptul că sunt români. Du exercițiul mai departe și încearcă să împarți minutele, ținând cont că ești forțat să joci cu Kuti aproape integral primele 2 sferturi. Eu spun că e foarte complicat și îți scurtezi mult rotația. Dar no, poate o să meargă... și vorbesc eu prostii.

      cu 5 ani în urmă (07.01.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Re
      Ai perfecta dreptate cu locul romanului. Însă exista soluții și aici, Calnicenco joaca natural ca și SF. Problema romanului sub 23 de ani, da, aici trebuie întrebate eminentele cenusii ale clubului. Cei doi pivoți sunt ok sub panou, dar atât. Calnicenco n-are nicio șansă să se apere la un Zekovic sau Philmore, iar Torok ar duce ca fizic, dar nu ca și valoare. Ma rog, noi vorbim, dar Silvasan & Cristescu știu maibine decât noi :)

      cu 5 ani în urmă (08.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Re
    Scuze de erori - ma rog, s-a dus, dar eu continui sa aștept jucatorul

    cu 5 ani în urmă (07.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!