Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Așa ar trebui să se joace meciurile de baschet.”

David Istrate

David Istrate
12.01.2019

În această seară, U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu și-au încheiat evoluția din prima fază a campionatului cu un derby de tradiție. Elevii lui Dan Fleșeriu au dominat cea mai mare parte a jocului, conducând înaintea actului decisiv la o diferență de 12 puncte, însă clujenii au reușit să revină și s-au impus cu 84-80.

La conferința de presă organizată după încheierea acestei confruntări, Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca, a vorbit despre duelul cu rivala din Sibiu, ținând să își felicite jucătorii pentru efort.

Un meci foarte greu după cum s-a văzut. În primul rând vreau să îmi felicit jucătorii: au arătat caracter în seara asta, nu au cedat nicio clipă, indiferent de ce situație a fost în teren. Asta fac învingătorii, asta le-am spus și înainte de meci: orice s-ar întâmpla noi trebuie să găsim soluții și să credem în noi, în primul rând, și în victorie până la capăt. Exact asta s-a întâmplat: două sferturi în care am luat 24 și 34 de puncte, aici vorbesc de sfertul 1 și sfertul 3, două sferturi în care am luat 10 și 12 puncte, sfertul 2 și sfertul 4. Total opusă apărarea noastră, însă până la urmă, în sfertul 4, cred că am dominat și am arătat că avem forța necesară să trecem peste ei și să îi învingem. Încă o chestie: felicit echipa din Sibiu pentru lupta de care au dat dovadă și nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc fanilor. Nu știu, nu am o estimare câți au fost azi la sală, însă cu siguranță așa ar trebui să se joace meciurile de baschet. Ei chiar ne-au împins în sfertul 4 spre victorie și le mulțumesc din suflet că au fost alături de noi. Îi așteptăm în continuare și sper să vină în număr mare nu doar la meciurile cu Sibiu, ci să vină să ne susțină la toate meciurile, pentru că avem nevoie. Urmează să jucăm în grupa 1-6 unde niciun meci nu va fi ușor. Toată lumea vine aici să joace, nu are nimic de pierdut și împotriva noastră dau tot ce-i mai bun din ei.”

Tehnicianul gazdelor a fost întrebat și despre posibilitatea unei întâlniri dintre cele două formații în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Eu cred că sunt destul de mari (n.r. Șansele ca cele două echipe să se întâlnească în finală.). Din punctul meu de vedere, la cum arată acum lucrurile, ei sunt principalii noștri contracandidați la titlu. Însă, chestia asta e doar de moment, adică se pot întâmpla multe lucruri, se mai pot întâmpla schimbări de jucători, pot apărea accidentări care să dea peste cap o echipă. Deci nu putem socoti de pe-acuma ceea ce se va întâmpla. Într-adevăr, Sibiu are o echipă puternică anul acesta, mai puternică decât în ultimii doi ani, când au jucat semifinala. Sunt mai experimentați și mai tari din punct de vedere fizic, însă și noi și Oradea, cred că avem echipe puternice. Oradea au o mentalitate de învingători, sunt campionii en-titre, iar noi, vă dați seama, avem obiectiv și ne dorim să câștigăm fiecare competiție în care suntem angrenați. Deci, cred eu că va fi o luptă pe cinste din care sper să ieșim noi învingători.”

Datorită acestei victorii, U-BT Cluj-Napoca a reușit să o egaleze pe BC CSU Sibiu în clasament, însă formația antrenată de Dan Fleșeriu are avantajul diferenței din tur. Prin urmare, echipa din Sibiu ocupă prima poziție, în timp ce U-BT Cluj-Napoca se află pe locul al doilea.

*foto: u-bt.ro/Manases Sandor

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Am castigat, Silva ?
    Acest meci a aratat multe din slabiciunile noastre, anticipate de mine inainte de meci , cand am zis ca Sibiul e favorita . Si pana la inceputul sfertului 4 previziunea mea a fost corecta, atat ca si scor, cat si ca evolutie pe teren . Ce n-am anticipat insa a fost caderea totala a Sibiului din ultimul sfert, cand cred ca am avut un run de 14-0 ! Atunci sibienii au ratat la foc automat, au pierdut mingi usoare, iar apararea lor a fost varza . La acest deznodamant o contributie decisiva a avut mult hulita ( de unii ) galerie, care ne-a purtat la victorie, si care foarte probabil i-a inhibat pe sibieni ! Dar obiectiv vorbind, pt a spera la titlu , trebuie un 4 foarte bun, unul decisiv, nu ca Dorsey, care este bunicel, dar nicidecum un jucator gen Richardson care sa poate contribui substantial la succesele echipei .

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Vorbim si de bani...
      Crezi ca el nu si-ar dori un astfel de jucator.? Doar ca ai de platit pentru Moldoveanu care nu cred ca va mai reveni in acest sezon. Apoi posibil sa apara si alte probleme la alti jucatori. Probabil ramane pentru play off ceva banet si atunci trag linie.

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!