Stiri

Mihai Silvășan: „A fost foarte greu să câștigăm la o diferență mai mare. 14 coșuri de 3 e o performanță extraordinară din partea lor”

Andreea Vlase, David Istrate

Andreea Vlase, David Istrate
10.10.2018

U-BT Cluj Napoca s-a impus cu 89-88 în returul cu Ironi Ness Ziona, din turul doi al FIBA Europe Cup, dar a cedat dubla manșă cu 167-179. Clujenii sunt în afara grupelor dacă nu se retrag alte echipe. Antrenorul Mihai Silvășan s-a declarat mândru de felul cum a luptat echipa sa pentru victorie și a lăudat precizia de la distanță a oaspeților.

„În primul rând sunt foarte mândru de felul cum am jucat în seara asta, de felul cum ne-am luptat și ce concentrare am avut pentru acest meci. Am corectat multe situații în care am jucat rău în Israel. Din păcate pentru noi, am jucat împotriva unei echipe foarte, foarte bune, o echipă care tocmai a reușit să câștige în deplasare la câștigătoarea cupei ligii lor. Sunt o echipă experimentată, cu jucători buni pe fiecare poziție. Desigur, întotdeauna este loc de mai bine, puteam face o treabă mai bună mai ales în meciul de acolo. Dar la acest meci, în special, sunt mândru de cum am luptat. Din păcate ăsta ne-a fost norocul.

Am corectat multe din greșelile pe care le-am făcut în Israel. Am stat în meci, ne-am luptat pentru fiecare posesie, însă a fost foarte greu să câștigăm la o diferență mai mare, ținând cont că adversarul a reușit să marcheze 56% din aruncările de trei puncte, cu 14 coșuri de 3. E o performanță extraordinară din partea lor. Știam că au shooteri foarte buni. Astăzi le-a revenit și Cook, care acum câțiva ani a jucat în NBA și a fost campionul la concursul de 3 puncte. S-a văzut asta și pe teren. Din păcate nu am reușit să îi stopăm. Când ajutam mult în interior, datorită forței lui Lee și Gladness, am lăsat câteva aruncări care pentru alte echipe nu erau așa libere însă pentru ei au părut foarte bune și le-au transformat”, a declarat antrenorul de la U-BT Cluj Napoca la conferința de presă de după meci.

Cu -12 la total, clujenii sunt deja depășiți de alte trei învinse în turul doi de calificare.

„Din păcate pentru noi, din primele informații, nu ne-am calificat mai departe. Așa e viața, ăsta a fost norocul nostru în acest an, să jucăm cu o echipă din campionatul Israelului care este foarte puternic. Am vrut foarte mult să ne calificăm. În ultimele două sezoane am avut parcurs lung în FIBA Europe Cup și am vrut ca în acest sezon să fie și mai bine, dar asta este situația, trebuie să mergem mai departe. Rămâne doar să ne pregătim de campionat și Cupa României, să pregătim foarte bine fiecare meci și să încercăm să îl câștigăm”, a adăugat Mihai Silvășan.  

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Romanii si natia lor proasta!
    Intotdeauna ghinionul este frate cu romanul! Nimeni si nimic nu ne ajuta. Dumnezeul nostru intotdeauna pare ca ne pune piedici. Ne lamentam, suntem mereu pierzatorii de serviciu. Nu intelegem nuimioc, nu construim nimic, nu stim sa ne pozitionam bine. O mie de vorbe doi bani nu fac cata vreme esti lasat cu ochii in soare. Polonezii sunt departe desii nu exceleaza . De ce ? pentru ca sunt o natiune inteligenta muncitioare si mereu ies la suprafata. Romanii stau tolanitii in asteptarea zile de maine , o zi care mereu este departe. Pe noi ne inving toti, toti cei care isi doresc performanta si mai fac
    si eforturi pentru asa ceva.

    cu 5 ani în urmă (10.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    feed-back
    Sa stii ca nici atitudinea asta nu ajuta, de tipul: "noi, romanii, suntem prosti etc". Ma rog, tu spui "natia lor", nu natia noastra...Si asa imi aduc aminte de povestea cu cel care vorbeste in fata unei mase de oameni: "Credeti ca avem nevoie de o schimbare? "Daaa", toata lumea ridica mana. "Care dintre voi considera ca trebuie sa inceapa schimbarea, sa se schimbe?" Pauza totala...

    Lamentarea si falsa constiinta nu ajuta, ba dimpotriva, e mai daunatoare. Nu esti cu nimic mai breaz. Pune mana si construieste pe succese si o sa influentezi cel putin pe cei din jur. Romani sau polonezi. Nu vreau sa intru acum in discutie culturala despre polonezi, pentru ca am lucrat destul de mult cu polonezi...nu suntem foarte diferiti si daca suntem, se compenseaza avantajele cu dezavantajele. Dar nu asta e discutia...

    cu 5 ani în urmă (11.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!