Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Am fost puțin nervos, cred că am avut și motive”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.04.2017

U BT Cluj-Napoca a cedat în fieful lui CSU Sibiu, jucătorii lui Mihai Silvășan pierzând penultima partidă din sezonul regulat la o diferență de 8 puncte, scor 75-67. 

La finalul confruntării, antrenorul lui U BT a vorbit despre jocul echipei sale, dar și despre faptul că a fost eliminat pe finalul meciului, după ce a fost sancționat cu cea de-a doua greșeală tehnică. 

„Am fost puțin nervos, cred că am avut și motive. E prima mea reacție și nu-mi stă în fire. Noi am avut problemele noastre, pe care le vom vedea, cu siguranță, dar ăla a fost un moment decisiv al jocului în care puteam fi la 3-4 puncte, sau să meargă ei la 10 puncte. Asta e situația, felicit echipa din Sibiu pentru că a luptat foarte mult pentru această victorie, chiar și-a dorit foarte tare să câștige. Și noi ne-am dorit să câștigăm fiecare meci, am început bine meciul, după care, treptat-treptat, nu am mai jucat ce trebuia să jucăm. Lucrurile acestea le vom analiza și vom merge mai departe. (...) Noi trebuie să ne facem treaba, să vedem de ce am pierdut meciul ăsta. Evident, nu suntem de nebătut. Ne-a demonstrat-o Sibiul astăzi. Trebuie să vedem unde am avut probleme, atât pe faza de apărare, cât și pe faza de atac pentru că nu mai e timp de plâns și de făcut pași greșiți”, a declarat Mihai Silvășan. 

U BT mai are de disputat o partidă cu Steaua CSM EximBank. Meciul se joacă miercuri, 4 aprilie, de la ora 19:45, în Sala „Horia Demian” și va fi transmis în direct de Digi Sport. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

22 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csv :

    Silva,
    felicitari! Ai un debut in antrenorat pe masura carierei tale. Poate ai pus o presiune prea mare pe tine pt.ca echipa nu a raspuns cum ai vrut in ultimele jocuri. Secventa la care faci referire doar a "varsat paharul". Tu te-ai turat ingrozitor pe jucatori, precum idiotul ala de la Craiova, iar in pauza dintre sfertul 3 si 4 a fost ceva maxim. E firesc acolo ai presimtit ca nu poti evita o avampremiera a finalei. Repet, echipa nu-ti mai raspunde pe masura de cateva meciuri.
    Arbitrajul?!, in tonul si valoarea lor.....cum ai mai vazut tu destule la viata ta.

    cu 6 ani în urmă (03.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Tot respectul...
    ...pentru Silvasan si munca pe care o depune, dar la asa un lot si la asa buget nu este de mirare ca au venit rezultate. Ma intreb cum ar fi fost daca antrena o echipa cu buget mult mai mic si care sa nu aiba jucatori atat de valorosi individual....poate o sa avem ocazia sa vedem ai asta. Atunci o sa ii putem observa calitatile de antrenor. Cert este, cum spuneau si unii fani clujeni, ca nu a reusit sa faca o echipa cu acesti jucatori individualisti iar nu de putine ori nu s-a putut impune bancii... Succes Mihai Silvasan in cintinuare!

    cu 6 ani în urmă (03.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ce vorbesti tata?
      A facut mult mai echipa decat marcelvin 3 ani. Si cam care sunt acele momente in care nu s-a impus?
      El prin asta s-a impus de fapt, printr-un sistem de joc mai liber im care s-au putut desfasura jucatorii in functie de calitatile lor. Altfel nici nu ar fi fost credibil ca antrenor debutant. Si eu am fost sceptic la numirea lui dar pana in momentul de fata consider ca si a facut datoria bine daca nu foarte bine. Numai in tara noastra draga se poate rumega la nesfarsit povestea asta cu banii si lotul de valoare si ce ar fi facut fara. Ce ati fi vrut sa antreneze? Balerini? E o problema ca au fost posibilitati pt a aduce baschetbalisti peste media campionatului? Ca hai sa fim seriosi, in afara de Rasic si poate zic, poate VM, nu e nici unul de la CJ vreun extraterestru de Euroliga.
      Hai noroc.

      cu 6 ani în urmă (03.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      silva
      si io il apreciez pe silva ... dar ... tocmai ... are 2 de euroliga :)

      cu 6 ani în urmă (03.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pai daca pana ieri echipa avea un parcurs incredibil cu doar 3 infrangeri, a fost in foarte mare parte datorat lui Rasic si Vlad vorbind sincer acuma. Cred ca restul sunt jucatori care isi gasesc echivalentul la celelalte echipe din faza asta. Cum ar fi aratat clasamentul daca Rasic si Vlad nu erau si se pierdea meciul cu Phoenix, meciul de la Craiova, meciul de la Oradea si mai gasim cateva in care echipa a intrat in degringolada...E o senzatie gresita determinata de acest parcurs bun, cum ca are CLujul o echipa de daca joaca cu rezervele face egal si daca joaca cu titularii rupe tot. Nu e chiar asa...sa fim seriosi. Dykes e mai bun decat Zeno, Barro e mai bun decat Denison, Max se poate compara in acest an cu un Barnette/Jeremic? Eu zic ca a contat mult si stafful(in intregul lui nu doar principalul) si mare parte din sezon s-a jucta un baschte f bun cu cateva meciuri din cele mai bune. Acum sa vedem ce se va intampla in seria cu Oradea unde doua echipa cu un prim 5 apropiat valoric(aceatsa egalitate depinde enorm de starea fizica si forma lui Rasic, el fiind cel care poate inclina balanta) se vor confrunta in stiluri si idei...

      cu 6 ani în urmă (03.04.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Fara a lua din meritele lui Silva, care sa recunoastem, gestioneaza un lot valoros, cu multi "lideri"..., ar trebui adaugat ca are pe langa el un staff tehnic cum nu avem in tara. Aici este de apreciat Cristescu, pe care nu-l prea simpatizam noi, dar merita aplaudat pentru ce a facut la Cluj.

    cu 6 ani în urmă (03.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nici sa nu il simpatizati pe Cristescu ca foarte rau mult v-a facut in viata lui. Mai bn ati lua exemplu de la un om care face niste lucruri f frumoase si cu o structura solida. Da stiu ca ultimul lui mare meci a fost cu SIbiul, da nu e vina lui ca nea Cornel Alecu si nea Mircea au ales tactica cu "lasa-l ba ca nu da":)

      cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Motivul pentru care nu il simpatizam e aroganta de care da dovada si niste magarii pe care le-a facut acum vreo 4 ani cu biletele in play-off. Totusi, se pare ca esti fara scapare, tocmai ce am spus ca a facut o treaba foarte buna si ca merita aplaudat, dar se pare ca nu stii sa citesti.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Cristescu
      Nici pe la Cluj nu e extrem de iubit Cristescu pentru ceea ce a facut (ma refer la relatia cu suportetii si la aerele lui de superioritate, de RMGC, etc)
      Dar asta nu inseamna ca nu ii apreciem rolul in creearea acestei echipe, si sa fim sinceri fara el nu cred ca eram aici. Da, e si o conjunctura favorabila (acum) dar el s-a zbatut la inceput, cand era mult mai greu sa aduci sponsori langa echipa.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Silvasan
    Cred că e printre putini antrenori din țară care gestionează bine echipa , și asta de vede la cum joacă echipa. Sunt și vor fi mari echipe de orice fel de sport care au pierdut și vor mai pierde, dar adevărul este că de foarte multi ani Clujul nu a mai jucat un baschet atât de frumos că și echipă, dacă nu mă înșeală memoria cam de la Tab Bawlldin( îmi cer scuze daca nu i-am scris numele corect), iar eu cred că sunt jucatori care au început să joace mult mai bine față de anul trecut

    cu 6 ani în urmă (04.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Silvasan
    Mă refer că joacă mai bine pentru echipă exemplu Adamovici, Dykes. Hai U-BT

    cu 6 ani în urmă (04.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Silvasan
    Sa dea Dzeu sa avem ocazia sa-l vedem și la o echipa "saraca" și atunci va aștept pe toți de aici sa reveniți cu comentarii ... El s-a "nascut" antrenor prin bunăvoința cuiva la un fel de selecționata a celor mai buni jucători din România. Nu a făcut și munca de jos pe care aproape orice antrenor o are de făcut, sa demonstreze ca este un antrenor bun, s-a trezit cu super jucători (pt Romania), deci orice catalogare de cât de bun este nu-și are rostul. Sa lăsăm ca timpul sa ne demonstreze daca Silvasan poate fi un bun antrenor. Iar pana atunci, clujenii ar trebui sa vorbească (sunt foarte surprins ca n-o fac) despre cine și cum s-a reușit sa i se dea lui Silvasan o astfel de echipa ... altfel poate acum vorbeam despre cine ar fi potrivit sa-i ia locul ... În alta ordine de idei, personal sunt foarte dezamagit ca n-am fost în stare sa ne gestionam mai bine adversarul din semifinale. Sa joci cu Oradea este sinucidere curata, când puteai alege Sibiul (cu tot respectul și admirația mea pt ei)

    cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      sinucidere?!
      Oradea nu are destulã forta ca echipa in acest an, contra clujenilor nici aroganta dacã pierdem un meci. Asteptam sa se termine PO. Ca sã "reparãm gresala" ca si club. Oare Török R nu incape in lotul de 12?! (Ce trebuie sã se intample)Momentan avem 12 jucatori cu Lucic care asteaptã rotatia stranierilor.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Silva sus, Silva jos
    Au dreptate si cei care afirma ca Silva este peste Tenter, dar si cei care spun ca este inca necopt pt un lot puternic cum avem in acest sezon .Cu un antrenor valoros si cu experienta, la ce lot avem trebuia sa defilam in cupa si campionat, asa cum facea Asesoftul . Acum insa depindem exclusiv de forma de moment a titularilor, de realizarile lor individuale si mai putin pe jocul de echipa care cand nu merg bine titularii, scartaie rau de tot ( elocvent cum tine Adamovic mingea pana aproape de expirarea atacului, din lipsa de idei tactice ) De multe ori nici apararea nu straluceste, sibienii -modesti ca valoare, dar foarte determinati -in ultimele doua sferturi patrundeau ca prin branza sau aruncau fara adversar cosuri de 3 pct ( ex Hardy ). Daca trecem de Galati, cu Oradea sansele sunt 50%-50%, si asta pt ca sunt subiectiv, unul obiectiv tinand cont de jocul tot mai bun al oradenilor corelat cu deficientele noastre, ar zice un 60% pt trupa lui Achim .

    cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      meciuri
      problemele cele mai mari le-am avut pentru ca nu am tratat f serios meciurile (in special in grupa 1-6). Unde au intrat motivati, alta era situatia. Cu toate sincopele.
      Si se vorbeste mult prea mult de aceasta infrangere (comparativ cu cea de la Timisoara) E doar o infrangere. Da, e cu Sibiul, da, ei au fost mult mai determinati - isi jucau avantajul terenului in semifinale doar, dar nu am inteles tensiunile din teren. Aici si arbitri au un mare aport din pacate - fauturi evidente nesantionate, tehnice date relativ usor.
      Dar nu asta e echipa Clujului. Cu o alta atitudine si concentrare (18-19 TO e o cifra imensa!), cu o aparare buna (ca la Sibiu nu prea a fost, poate si din precautie) avem in continuare sansa cea mai mare - dar asta nu inseamna ca suntem cu sacii in caruta!

      cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      hardy
      Un pic off-topic, dar nu e surpriza apararea extrem de lejera la Hardy cand e la 3 puncte, si e lesne de inteles, are niste procentaje foarte slabe de la 3 si libere. El este intr-un moment foarte important al carierei. Daca nu isi rezolva problemele pe care le are cu aruncarea (cred ca e vorba de neincredere), din pacate pentru el o sa-l vedem inca multi ani in Romania. Cu niste procentaje decente de la libere si 3 puncte, cred ca ar fi un jucator de cel putin EuroCup. Daca tot vorbim despre antrenori, cred ca atentia ar trebui indreptata si catre Dan Fleseriu. Cine s-ar fi gandit ca inainte de play-off putem gata cel putin pe locul 3? Asta in conditiile unui buget de locurile 7-8 si in lipsa unui staff tehnic. Pe de alta parte, la Cluj, Oradea, Steaua, pana si la Dinamo, antrenorul principal beneficiaza de cel putin un secund competent. Momentan este greu de facut o comparatie intre Dan si Silva, nu avem de unde sa stim cum s-ar descurca cei 2 daca ar face rocada. :) Oricum, se anunta un play-off interesant inca din primul tur, cu doar doua favorite certe la semifinale: Cluj si Oradea.

      cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    PO
    Is mai complicate calculele - nu prea puteam juca cu Sibiul in semi ca o batea pe Oradea si ramanea pe 3. Sa vedem daca Sibiul va vrea pe 2 sa joace cu TGM. Cat despre Galati vs Craiova ... nu se stie. Haide U!

    cu 6 ani în urmă (04.04.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    locul 2
    Mi se pare mie sau locul 2 nu prea este agreat de nimeni? :)

    cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Ai dreptate
      Nu cred ca vrea cineva sa joace împotriva voastră:)) voi si in 6 jucatori activi Jucați doar la victorie. Si ca voluntari, jucatori accidentați sau orice natura voi Jucați baschet:)

      cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    • CSM CSU Oradea Robert:

      De acord cu tine
      Sa stii oldboy ca da, sunteţi o echipă extrem de incomodă şi care înscrie cu lejeritate pe fază ofensivă şi sezonul acesta s-a văzut de multe ori treaba asta, cu tot cu problemele pe care le aveţi.
      Şi aţi demonstrat-o în câteva rânduri în sezoanele anterioare că puteţi trece cu bine de o serie de confruntări din postura de nefavorită şi sincer vă creditez cu prima şansă împotriva locului 2, fie el ocupat de Sibiu sau Steaua, dacă practicaţi o apărare puţin mai agresivă!

      cu 6 ani în urmă (04.04.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    TB.!
    ...actualizati si voi clasamentu asta ca-i varza!

    cu 6 ani în urmă (04.04.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    ca sa fie bine sa nu fie rau
    http://www.u-bt.ro/echipe/seniori/stiri/aegon-romania-noul-sponsor-al-u-bt

    cu 6 ani în urmă (04.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!