Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Cu o echipă ca Oradea nu te poți considera niciodată învingător”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.12.2017

Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-BT Cluj, a analizat la finalul meciului câștigat în fața celor de la CSM CSU Oradea, 83-82, aspectele care au făcut ca echipa sa să irosească un avantaj de 14 puncte, fiind foarte aproape să rateze victoria finală. 

„Din păcate, ne-am făcut viața grea. Mă bucur că am reușit să câștigăm, să fim puternici până la final, până la urmă asta este tot ce contează. Greșelile pe care le-am făcut în sfertul al patrulea, mai ales în a doua jumătate, trebuie să le analizăm, însă eu cred că au fost în primul rând greșeli mentale, nu au fost din punct de vedere fizic sau tehnic. Ne-am văzut la peste 15 puncte și ne-am considerat deja învingători, iar cu o echipă ca Oradea nu te poți considera niciodată învingător. Este bine, însă, că am câștigat, e un derby al României pe care l-am adjudecat. Știam că Drungilas e un jucător bun, știam ce poate să facă, este un luptător, dă tot ce are mai bun pe teren ca să câștige. La ultima fază, am vrut ca mingea să ajungă la Watson, era cel mai în formă jucător al nostru la acest meci, restul a fost decizia lui”, a declarat Silvășan, conform site-ului oficial al clubului ardelean. 

Astfel, de la 70-56 pentru U-BT la intrarea în sfertul 4, CSM CSU Oradea a revenit în joc cu un parțial de 26-13 pe parcursul ultimelor 10 minute ale întâlnirii și a fost la câteva secunde distanță să realizeze un come-back de zile mari în fieful campioanei. U-BT Cluj a reușit însă victoria grație unui coș marcat de Giordan Watson cu 5 secunde înainte de final și a revenit pe primul loc în clasamentul LNBM.

Pentru echipa lui Mihai Silvășan urmează două partide extrem de importante și în același timp foarte foarte dificile. Prima dintre ele va fi miercuri, 6 decembrie, atunci când la Cluj-Napoca va poposi Lukoil Academic Sofia în ultimul meci din Grupa E a FIBA Europe Cup. Clujenii au mare nevoie de victorie pentru a se califica mai departe de pe prima poziție în grupă. Ulterior, alb-negrii se vor deplasa la București pentru un nou derby, de această dată în fața celor de la CSM Steaua CSM EximBank, în reeditarea finalei LNBM 2017. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Știe cineva ?
    Vreo școală de antrenori unde se învață că se cere time-out atunci cînd:
    - conduci cu 16-20 puncte și adversarul vine la 9-11 puncte sau după caz, adversarul are run de 6-8 puncte;
    - echipa ta face 3 turnover-uri consecutive prin jucători diferiți.
    Trimiteți raspunsul la staftehnic@UBT.ro

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    paulvero
    as reformula:cu antrenor ca Tine niciodata nu te poti considera invingator:p

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    @TitiAcs
    Intrebarea corecta este:

    Stie cineva vreo scoala de antrenori in Romania? (atat si am spus tot) :)

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!