Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Din păcate visul nostru de a deveni campioni a doua oară consecutiv a fost spulberat”

Eduard Popa, Mihai Litiu

Eduard Popa, Mihai Litiu
31.05.2018

u bt cluj steaua mihai silvasan

U-BT Cluj a pierdut duelul cu CSM Steaua, scor 72-76, pe teren propriu, în meciul 5 al semifinalei Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a comentat înfrângerea cu CSM Steaua:

„A fost un meci decis pe o recuperare ofensivă şi şut de trei necontestat. Se putea decide şi în favoarea noastră. Însă ăsta e sportul, ăsta e rezultatul final, nu am decât să îi felicit pe stelişti şi să le urez baftă pe mai departe.

Din păcate visul nostru de a deveni campioni a doua oară consecutiv a fost spulberat în seara asta. Îmi cer scuze că nu am reuşit să repetăm performanţa de anul trecut, a fost un an greu, un an plin de încercări însă ăsta e sportul. Momentan trebuie să ne liniştim, să jucăm finala mică, trebuie să fim profesionişti şi să încercăm să o câştigăm. Ne dormi medalia de bronz şi după aceea vom vedea ce va fi.”

Referitor la posibilitatea de a remonta moralul echipei în intervalul rămas până la finala mică, tehnicianul clujean a adăugat:

"E greu, când aşteptările sunt foarte mari, cum au fost la noi va fi greu. Însă de asta suntem profesionişti să ne facem treaba, sper eu să reuşim să o şi facem."

U-BT Cluj va juca acum meciul pentru medaliile de bronz, împotriva celor de la CSU Sibiu.

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    no, vezi
    aici gresesti Silva. Recuperarea aia ofensiva a lui Lapornik si sutul necontestat sau slab contestat a lui Runkauskas au venit la finalul unui meci in care am alergat tot timpul sa ii prindem din urma pe stelisti. N-am avut siguranta lor in joc, n-am avut agresivitatea lor in joc, n-am avut curajul lor in joc. Ca mai tot sezonul am stat la ciupeala, la a fi aproape de adversar si a spera la aruncari remarcabile din partea unui Rasic, a unui Sakic sau Watson. Vezi tu, uneori nu prea iese. Mai ales in jocuri cu miza mare, cu incarcatura mare. Pai cand a mai ratat Giordan atatea libere?
    Main point, jocul colectiv are (aproape) intotdeauna de castigat. Mai ales cand ai si 2-3 jucatori above average (vezi Flowers si Runka). Si inca ceva: ocaziile se razbuna. Am avut destule oportuntati sa castigam meciul 3, care a fost slab pt ambele echipe. Ei, atunci trebuia tras cum au tras stelistii aseara. Trebuia dat 100%.
    Pe langa cunostintele tehnice de baschet mai trebuie si un overview si o interpretare a situatiilor, a comportamentului si psihicului uman pt a avea succes. Poate nu v-ar strica o colaborare cu d-ul Marius Craciun daca nu o aveti deja. Nu doar pt jucatori, pt tot staful.
    Sper sa aveti onoare si sa jucati baschet in finala mica. Nu pt locul ala 3, ci pentru baschetul pe care nu l-am prea vazut sau placut tot sezonul asta. De la anul e alta poveste, speram cu o desfasurare (atentie, nu neaparat final!) mai fericita.

    cu 5 ani în urmă (31.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    U BT
    Sincer imi pare rau pentru Cluj, dar au pierdut seria asta pe mana lor.
    Greseala cea mai mare a fost de abordare in meciul 3, care trebuia pregatit de totul sau nimic, ca si cum n-ar mai fi existat meciul 4. Apoi Steaua a prins curaj, au facut 2-2 si in meciul decisiv clujenii au facut o serie de greseli in ultimul minut impardonabile la nivelul asta: Sakic sut de 3 cu 40s inainte de final in loc de patrundere, la a doua libera a lui Runka, dupa ce Barro face box-out nu vine nimeni sa culeaga mingea si Lapornik face OR si Runkauskas arunca necontestat de 3, iar ultima schema a Clujului fara cuvinte...
    Pacat, deoarece nu cred ca Steaua este neaparat mai buna, doar mult mai bine condusa de pe margine.
    In rest, cred ca lui Silvasan ar trebui sa i se dea acum o pauza mai lunga, in care sa se puna la punct cu meseria asta. Dar no, asta e parerea mea...
    Ne vedem in finala mica, desi nu cred ca mai are cineva chef de ea.

    cu 5 ani în urmă (31.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Demisia !!!
    Demisia Silva si internarea la un sanatoriu, unde sa-ti rezolvi problemele de sanatate mintala ! Desi ma indoiesc ca exista un psihiatru care sa-l poata ajuta pe Silva sa scape de crizele pe care le are si cu care distruge personalitatea jucatorilor, cel mai bun exempu fiind Kariniauskas, la noi datorita lui Silva ajuns un jucator modest, temator, in schimb la Oradea efectiv s-a reinventat, a reajuns un fundas foarte bun, stapan pe sine, cu contributii majore la accederea noii sale echipe in finala . Si inchei cum am inceput, demisia urgenta Silva !!!

    cu 5 ani în urmă (31.05.2018)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Depinde
      Omul a castigat 4/5 competitii interne in doua sezoane, mai mult
      a castigat decat a pierdut

      cu 5 ani în urmă (31.05.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    nimeni nu-i profet in satul lui
    Silvasan are calitatea ca e tanar si educat, are un palmares bogat intr-un timp scurt de munca, are si defecte ca oricare om, dar e "U"-ist din leagan! Ce vor clujenii pentru anul urmator? Un "mercenar" bucurestean care sa-i invete "unica iubire..."? Atunci le dorim succes... La noi Achim pare sa se simta din ce in ce mai bine asa ca nu putem face nimic pentru Silva in ipoteza ca la "U" vine Sapera!

    cu 5 ani în urmă (31.05.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Antrenor
      Eu as dori sa vina Dragan Petricevici.

      cu 5 ani în urmă (31.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!