Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Este pentru prima oară în viața mea când văd așa ceva.”

David Istrate, Mara Mihailescu

David Istrate, Mara Mihailescu
05.12.2018

În prima partidă a sezonului 2018-2019, deținătoarea SuperCupei României a reușit să o învingă pe BCM U FC Argeș Pitești după un meci dominat de elevii lui Florin Nini. Meciul din această seară a avut același scenariu, U-BT Cluj-Napoca învingând cu scorul de 83-80, după ce a redus un deficit de 9 puncte.

La conferința de presă, Mihai Silvășan s-a arătat uimit de victoria echipei sale, în condițiile în care BCM U Pitești a avut 24 de recuperări ofensive, cu 8 mai puține decât totalul adunat de adversara sa.

„Mă uit la statistică și cred că este pentru prima oară în viața mea când văd așa ceva. Echipa din Pitești a avut 24 de recuperări ofensive și noi am reușit să câștigăm meciul. E o chestie interesantă, nu prea se întâmplă des așa ceva. Au avut 32 de „second-chance” points, deci teoretic dacă le luam jumătate din cele 24 de recuperări pe care le-au avut, eram cu avantaj mare la finalul meciului și nu mai aveam emoții. Știam că, statistic vorbind, sunt cea mai bună echipă la recuperări ofensive în prima grupă valorică, am încercat să pregătim asta, însă e vorba de atitudine, de intensitate. Nu am crezut până nu am văzut că se întâmplă. În primele trei sferturi, ei au avut 22 de recuperări, iar în ultimul sfert când am avut cuțitul la os, i-am lăsat să mai facă doar două și s-a văzut diferența. Fiecare meci, trebuie să înțelegem, e o luptă, fiecare echipă luptă să ne învingă și dacă nu dăm din punct de vedere fizic și mental 100% va fi greu să păstrăm o linie a victoriilor.”

De asemenea, tehnicianul oaspeților a amintit și momentul în care jucătorii săi au reintrat în joc și au început cursa de urmărire.

„Ăsta e baschetul. Este un sport dinamic, în care se întâmplă chestiile astea. Noi undeva în sfertul 3, pe final, ne-am schimbat atitudinea și asta s-a văzut. Am jucat mult mai agresiv în apărare, nu i-am mai lăsat să facă ce vor. Acesta a fost planul de la început, știind că unul din fundași este accidentat. Din păcate nu l-am și executat, dar asta e problema noastră.”

 

*foto: Manases Sandor

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    "... deci teoretic daca le luam jumatate din cele 24 de recuperari pe care le-au avut eram cu avantaj mare la finalul meciului si nu mai aveam emotii."

    Un mod de a vedea lucrurile. Celalalt ar fi ca o alta echipa ceva mai norocoasa ar fi rezolvat ea meciul in urma atator TO respectiv recuperari ofensive. Ma tem ca o victorie obtinuta in aceste conditii ("uite ca a mers si asa" sa nu ne coste scump mai tarziu).

    Altfel, aseara m-am uitat la Bayern cu Khimki mai mult pentru deja vu si mai ales cum poate sa arate viitorul pentru U. Khimki a jucat practic tot meciul cu aceleasi blocaje in afara semicercului si cu cam aceleasi rezultate pe care le-am vazut in mai toate meciurile sale din acest sezon: adica atunci cand circulatia mingii era mai lenta adversarii interceptau sau incurcau suficient de mult incat sa se intre in criza de timp si finalizarea sa lase de dorit. In lipsa unui bun om de patrundere (la Khimki le-a lipsit vedeta, cred ca e accidentata) dar puteti citi si un meci (mai) slab (vedeti Dykes in meciul cu Pitestiul) si fara procentaje foarte bune din afara, sansele reale de victorie sunt mici. Khimki a reusit sa dea doar 65 de puncte si diferenta la care a pierdut se datoreaza mai ales apararii atletice. De mult timp nu am vazut atatea capace, unele spectaculoase.

    cu 5 ani în urmă (07.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!