Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Mă bucur foarte mult pentru această victorie, nu contează cum am obținut-o”

Valentin Todea, David Istrate

Valentin Todea, David Istrate
10.02.2019

U-Banca Transilvania a câștigat partida de pe teren propriu cu CSM Oradea, scor 73-71. Finalul de meci a fost deschis oricărui deznodământ, oaspeții având ultima posesie a confruntării. Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, și-a oferit opiniile la conferința de presă ce a urmat disputei din BT Arena:

„Un meci foarte greu, ne așteptam la acest lucru, ei veneau după două înfrângeri pe teren propriu. Știam că au mentalitate de învingători, sunt campionii en-titre, ei veneau să dea tot ce au mai bun pentru a câștiga. Au jucători care pot face diferența, s-au văzut astăzi Richard pe toată durata meciului și Watson în repriza a doua, au luat jocul pe cont propriu și au reușit niște aruncări foarte grele.

Mă bucur foarte mult pentru această victorie, nu contează cum am obținut-o, e important că am câștigat și că în proporție mare suntem favoriți să rămânem pe unul din cele două locuri din clasament. Urmează o pauză în care vom strânge rândurile, căutăm și un jucător, probabil îl vom găsi până la sfârșitul lunii februarie. Așteptăm ca jucătorii accidentați, Kuti și Marinov, să revină cât mai repede în angrenajul echipei în așa fel încât să putem privi spre ultima parte a campionatului în care practic se dau bătăliile cele mai grele. Mă refer la Cupa României și lupta pentru primul loc în campionat în primă fază și apoi play-off-ul. Îmi doresc să fim sănătoși în această parte și să putem să arătăm sută la sută din capacitate.”

Vorbind despre ultima fază a meciului, tehnicianul a spus:

„Trebuia să iau o decizie, dacă facem fault sau nu. Am luat decizia să nu faultăm, să ne apărăm. Evident, trebuia să apărăm aruncarea de 3 puncte ori a lui Richard, ori a lui Watson probabil, sau Pasalic. Am schimbat toate blocajele și am contestat acea ultimă aruncare. A fost o aruncare foarte grea. Ne-a ieșit, nu au marcat, am reușit să recuperăm și am câștigat meciul.

Nu cred că ne-am gândit dacă vor fi susținuți sau nu de suporteri, din punctul nostru de vedere ne bucurăm că au venit în număr mare suporterii noștri, că ne-au susținut în momentele grele și că am reușit să le oferim această victorie.

De cele mai multe ori, în situațiile eliminatorii de play-off, forța mentală face diferența, atunci se va vedea cu adevărat care echipă e mai puternică din toate punctele de vedere.”

*Foto: Valentin Todea
7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Silva, Silva ...
    Acum ca cu noroc am castigat pe final, Silva printre randuri isi aroga meritele, descriind ce decizii a luat, oare daca Kindell rata, sau Richards marca, ce mai zicea ? Apropo, doar am pierdut de curand dpoua meciuri tot la final, atunci nici o vorba despre deciziile luate, ma rog, e simplu, cand pierdem, de vina sunt jucatorii, cand castigam, e meritul lui Silva ( desigur ma refer la partidele decise in final ) .

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      in mod normal
      nu trebuia sa se ajunga la acest final. Oradea a jucat slab pina le-am dat "apa la moara" cu 7 atacuri succesive ratate in sfertul 3 si inca 3 in ultimul. Pina la urma daca U cistiga la 20 de puncte cred ca nu era nicio mirare , la fel cum , dupa "anemia" din sfertul 4, daca batea Oradea la 1 punct, nu se mira nimeni. ( doar am pierdut acum 2 campionate la Pitesti un meci in care am avut 9 puncte avantaj in ultimele 2 minute). Cel putin eu nu ma mai mir de nimic si nu ma voi mira daca iesim pe locul 4 sau cistigam acest Campionat. Dupa fluctuatiile in joc si dupa situatia in acest moment favoritele la 1-4 sunt Sibiu, Cluj , Oradea si Craiova.Sa vedem daca pauza va aduce ceva nou...

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    te bucuri degeaba
    asa antrenor asa echipa

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Intrebare
    La Timisoara de ce nu a fost la conferinta de presa de dupa? Pierzi / castigi o faci cu capul sus. Nu mrs?

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Probabil
      l-a durut burtica... Cam asta se intimpla cind pierzi pe mina ta !

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    @rares23
    de ce oare?

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    ?
    bani multi echipa slaba(nu ca celelalte ar fi mai bune) dar cel putin fi barbat si cand pierzi si cand castigi

    cu 5 ani în urmă (10.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!