Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Nu avem voie să arătăm slăbiciuni și trebuie să fim tari mental”

Paul Olar

Paul Olar
10.04.2017

U-Banca Transilvania a făcut un prim pas spre semifinalele Ligii Naționale, învingând luni seara pe SCM U Craiova, scor 100-74. La finalul confruntării, Mihai Silvălan a răspuns la întrebările venite din partea jurnaliștilor.

Mihai, nu ați avut emoții în fața Craiovei...

Nu, din fericire pentru noi, ne-am făcut treaba. Am plimbat mingea bine, am găsit oportunități de a marca și am și înscris. E o victorie, este 1-0, încă nu s-a terminat. Noi știm ce obiectiv avem și așteptăm următorul meci.

Crezi că mai puteți avea probleme în meciul II?

Bineînțeles că putem avea probleme. Oricând există posibilitatea asta. Le-am spus și băieților că trebuie să fie concentrați, și aici nu mă refer numai la meciurile cu Craiova, ci și la tot Play-off-ul. Nu avem voie să arătăm slăbiciuni și trebuie să fim tari mental. Doar așa putem câștiga campionatul.

Tinerii au intrat perfect în meci, referindu-ne aici la Nandor Kuti, Tudor Gheorghe și Andrei Mureșan...

Kuti este deja un jucător de bază, nu îl mai putem cataloga drept tânăr. Are responsabilități, se află în rotația de bază a echipei și trebuie să își facă treaba. Bineînțeles, noi îl ajutăm să se maturizeze și sperăm să ne dea din ce în ce mai mult. Eu sunt mulțumit de cum a evoluat, la fel cum sunt și de ceilalți, care au venit de la turneul U20. Sper să ne ajute fiecare în Play-Off.

Dacă decide să se retragă, Cătălin Burlacu va juca miercuri ultimul său meci ca adversar al Clujului. Cum ți s-a părut evoluția lui în această seară?

Nu știu, poate mai joacă un sezon. Ar trebui să îl întrebați. Este un baschetbalist experimentat, unul dintre cei mai valoriși pe care i-a dat România. Vreau să îi urez succes, mai puțin în următoarele două meciuri, sperăm noi.

Vă gândiți deja la semifinale?

Nu, nicidecum. Mâine vom avea antrenament, vom viziona ce am făcut astăzi, în special în apărare. Vom discuta despre meciul de miercuri și vom lua fiecare partidă pe rând. Așa se abordează un Play-Off și asta este o mentalitate sănătoasă.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!