Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Nu mă interesa aspectul jocului, ci numai și numai victoria”

Valentin Todea, David Istrate

Valentin Todea, David Istrate
11.03.2019

U-BT Cluj-Napoca și-a adjudecat partida de pe teren propriu cu BCM U Pitești, scor 106-104, după o repriză de prelungiri. Oaspeții au fost aproape să câștige întâlnirea, însă Kuti a profitat de eroare lui Jeremic din ultimele secunde ale timpului regulamentar și a trimis meciul în overtime. La finalul confruntării, antrenorul gazdelor, Mihai Silvășan, a oferit declarații ample în fața presei:

Sunt extrem de fericit pentru că am reușit să câștigăm meciul, chiar nu m-a interesat înaintea acestui meci modul în care o facem, după toate problemele pe care le-am avut după meciul cu Sibiul și înaintea acestuia, chiar nu mă interesa aspectul jocului, ci numai și numai victoria.

Evident, nu am făcut un joc bun, evident Piteștiul probabil merita să câștige, am avut noroc, îi felicit pentru luptă. Și acel noroc băieții și l-au făcut cu mâna lor, au înțeles să fie agresivi, din păcate doar în ultimele două-trei minute din timpul regulamentar au văzut că e cuțitul la os și au fost extrem de agresivi.

În altă ordine de idei, mergem mai departe, mai avem un meci cu ei peste două zile, este foarte important cum ne recuperăm, și o luăm de la zero.

Știam cum se apără Piteștiul, știam că sunt foarte agresivi, știam că sunt buni la recuperări ofensive. În prima repriză, ei au avut 7 recuperări ofensive, noi am avut 0. La finalul meciului ei au avut 12, noi 11, am reușit să echilibrăm această luptă. Apărarea au practicat-o aceeași pe care o practică tot timpul, agresivă, la limita faulturilor, a fost un meci foarte dur, și ei și noi am avut mulți eliminați. Vom vedea ce se va întâmpla meciuri, cu totul alt meci.

Șaizeci și șase de faulturi astăzi, un record al Ligii Naționale în acest sezon, cât de greu este pentru o echipă să joace cu un joc așa de fragmentat?

Evident, fiecare echipă își dorește să se apere și să nu lase puncte ușoare. E mai ușor să faci fault atunci când nu ești mental implicat în apărare și tot timpul reacțiile tale sunt destul de lente. Asta a fost problema noastră în prima repriză, în a doua repriză din nou am făcut faulturi pentru a nu lăsa coșuri ușoare, este și asta o strategie, la fel procedează și ei. Acesta a fost meciul, acesta a fost deznodământul.

Referitor la prestația lui Nandor Kuti, tehnicianul clujean a precizat:

Nandor Kuti a fost extraordinar, el nu a făcut niciun antrenament de la meciul cu Sibiul încoace. E prima oară când joacă baschet 5 la 5 după meciul cu Sibiul. A arătat ca un lider, a intrat în meci în momente grele foarte bine, s-a apărat bine și îl felicit pentru asta.

Astăzi Rasic a stat pe bancă, pentru meciul de miercuri cum stau Tony Easley și Alexander Rasic?

Rasic are o problemă la genunchi, nu am putut să îl folosim, vom vedea cum mai evoluează lucrurile. Evident, ne dorim să îl folosim, este liderul nostru, este căpitanul nostru și avem mare nevoie de el. Tony Easley mai are de stat cam o săptămâna pentru a-și reveni, așa a spus doctorul în urma unei radiografii la cot făcute astăzi. Depinde foarte mult de cum se simte el, dacă simte durere și de cum evoluează în zilele acestea. Să intre la antrenamente, să facă lucrurile fără contact din timpul antrenamentelor. E ok, dar încă mai simte durere, îl așteptăm cât de curând ca să avem soluții. E foarte greu să joci când ai în lot opt străini, plus cel mai bun român din campionat și nu îl poți folosi nici pe român nici pe trei dintre străini. Însă nu ne plângem, acesta este sportul, ne asumăm orice mișcare și tot ce se întâmplă, e responsabilitatea mea și o să îmi asum tot timpul și eșecurile. Sperăm ca Rasic să revină pentru meciul de miercuri.

Foto: Timotei Balota

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu underCat :

    modul a fost simplu
    sprijinul arbitrilor in momente cheie.

    cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    • dancri:

      .
      si a lui Jeremici si Orbeanu. Plus Nini la ultimul atac. 😁

      cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș mmstoica11 :

    titlul?
    Imposibil sa vrei sa fii campion cu o singura schema: mingea la Dykes si fie ce-o fi! Altfel, Haji e departe de ce stiam despre el, zici ca e din alt film. Iar, ca o parere neutra, Clujul n-a avut pivoti atat de slabi de cand stiu eu aceasta echipa.

    cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      sunt perfect de acord cu prima da propozitie. Doar cu Dykes nu poti castiga campionatul.
      In ceea ce priveste pivotii nu sunt de acord cu tine. de mult timp nu am mai avut asa pivoti buni pe pozitia 5. Intr-adevar aratam slab de cand s-a accidentat Moldoveanu, iar ultimul transfer e departe de a fi unul decisiv si nu acopera lipda lui Vlad.

      cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Silvasan
    Azi meritai 2 tehnice daca Nini a avut 1!

    cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      poate merita
      dar Nini primeste tehnic si daca nu face mare lucru, pentru ca incontinuu comenteaza. Si cand sunt faulturi clare, el tot da din gura. S-au saturat si arbitrii de palavrageala lui. Eu il apreciez pentru munca pe care o depune, dar ar trebui sa mai lase mahalageala ca i-ar prinde tare bine, atat lui cat si echipei. Adica daca ai ceva concret de comentat, intr-un moment cheie din meci, fa-o tati cu toate consecintele de rigoare. Dar daca tu tot meciul comentezi si gesticulezi la arbitrii si la masa oficiala atunci nu te astepta nici sa ai vreun avantaj, nici sa fii iertat cand esti pasibil de un fault tehnic.

      cu 5 ani în urmă (12.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!