Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Scopul nostru este să mergem acolo și să câștigăm seria încă din primul meci”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.05.2018

Campioana en-titre la baschet masculin, U-Banca Transilvania Cluj, joacă mâine la București meciul 3 al seriei semifinale cu Steaua CSM EximBank, iar cu o victorie în acest meci, băieții lui Mihai Silvășan își pot asigura accesul în finala LNBM pentru cel de-al doilea an la rând. 

Tehnicianul formației clujene a făcut un scurt rezumat al celor două meciuri jucate la Cluj-Napoca, câștigate de echipa sa cu 89-79 și 85-75, respectiv a prefațat meciul sau meciurile care se vor disputa în Capitală. 

„Ne așteptăm să fie dificil meciul de vineri, cu Steaua, la fel cum au fost și cele două de acasă, pentru ei este un meci de supraviețuire. Am încercat în aceste zile să le transmit jucătorilor că și pentru noi este foarte-foarte important meciul, vrem să păstrăm momentul bun pe care îl avem și să nu le dăm încredere că se poate întâmpla ceva. Pentru asta, trebuie să fim sută la sută concentrați, ei vor juca un baschet foarte agresiv și trebuie să fim pregătiți, să avem grijă să nu lăsăm shooterii lor, foarte buni, să își intre în ritm, trebuie să facem o apărare foarte bună și, cred eu, dacă vom reuși aceste lucruri și vom fi tari din punct de vedere mental 40 de minute, vom reuși să câștigăm. Acesta este scopul nostru și mergem acolo să câștigăm seria încă din primul meci.

Mi-am dorit să câștigăm primele două meciuri, deci putem spune că echipa a arătat așa cum mi-am dorit, în acest moment al sezonului este foarte important să câștigi, dacă vrei să treci mai departe, asta e tot ce contează. Bineînțeles, treaba noastră ca antrenori este să analizăm ce putem face mai bine, ce am făcut greșit la un moment dat și să corectăm, însă, per total, dacă obții victoria trebuie să fii mulțumit. Sper că am învățat din experiența sezonului trecut, când am mers cu 2-0 la Oradea și am pierdut două jocuri fără drept de apel, sper că vom fi mai puternici, să abordăm fiecare meci ca și cum ar fi decisiv și pentru noi”, a declarat Silvă, citat de site-ul oficial al clubului ardelean. 

Confruntarea dintre Steaua CSM EximBank București și U-BT Cluj-Napoca, meciul 3 al semifinalei din LNBM, este programat vineri, 25 mai, cu începere de la ora 18:00 în Sala Regimentului de Gardă. Jocul va fi televizat de DigiSport 4. Dacă U-BT va obține victoria se va califica în finală acolo unde va aștepta pe Oradea sau Sibiu, iar în cazul unei victorii mâine a bucureștenilor, seria se duce în meciul 4, partida fiind programată duminică, 27 mai. 

*Foto: Valentin Todea @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!