Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Sunt foarte mulțumit de chimia pe care am observat-o la jucătorii mei, de faptul că încearcă să găsească soluţii împreună”

Bogdan Isailă, Radu Bărăian

Bogdan Isailă, Radu Bărăian
22.09.2018

U-Banca Transilvania rămâne fără înfrângere în perioada de pregătire și după ce a reușit să câștige cele două partide din cadrul Memorialului Elemer Tordai de la Sibiu. Băieții lui Mihai Silvășan au dispus pe rând de BC CSU Sibiu cu 69-61, respectiv de ucrainienii de la Khimik Yuhzny cu scorul final de 84-73. Pentru deținătoarea Cupei României urmează amicalul de lux din BT Arena cu campioana Greciei, Panathinaikos Atena.

La finalul partidelor de la Sibiu, antrenorul formației U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, a oferit un interviu pentru Total Baschet în care a vorbit despre jocurile din Sala Transilvania, despre evoluția echipei sale în tot presezonul, dar și despre amicalul de duminică cu cei de la Pana. 

Două victorii la Sibiu. Cum au fost meciurile?

„Au fost dificile. Mai ales meciul cu Sibiul peste care am trecut cu brio. Și meciul cu Khimik fost foarte greu, venind după lupta de joi, cu intensitatea acelui meci. Am venit după o perioadă mai grea de pregătire şi îmi puneam semne de întrebare dacă putem evolua la nivel înalt. În mare parte am facut-o. Însă în sfertul trei ne-am relaxat un pic, probabil am văzut că putem înscrie cu uşurinţă şi nu ne-am concentrat asupra lucrurilor care fac cu adevărat diferenţa şi le-am dat şansa să se apropie şi acest lucru nu prea mi-a plăcut.

Am încercat să rulez tot lotul, am jucat în 11 oameni, iar jucătorii care vor evolua mai mult am încercat să îi menajez. Pentru noi urmează un meci foarte greu duminică şi, chiar dacă este un amical, nu de multe ori ai şansa şă joci cu un asemenea adversar, aşa că băieţii se vor odihni sâmbătă şi duminică vom încerca să fim 100%”. 

Sunteţi mulţumit de cum s-au mişcat băieţii, nu neapărat în aceste două meciuri, ci pe întreaga perioadă de pregătire?

„Da, sunt foarte mulţumit, şi în primul rând sunt mulţumit de atmosfera de muncă care există în echipă, de chimia pe care am observat-o la ei, prin faptul că băieţii încearcă să găsească soluţii împreună, muncesc din greu la antrenamente şi acest lucru este foarte important. Într-adevăr, din punct de vedere al jocului sunt multe aspecte de pus la punct, trebuie să ne cunoaştem mai bine din toate punctele de vedere şi acest lucru nu se poate face decât muncind pas cu pas, la fiecare antrenament şi cu fiecare meci să ne îmbunătăţim jocul. Însă premisele sunt bune şi eu sunt foarte optimist”.

Ce a pățit Stamenkovic şi când se întoarce?

„El se întoarce maine la antrenamente. A avut o micro întindere, o mică ruptură fibrilară pe care a acuzat-o încă de la antrenamente şi a avut de câteva zile de repaus şi de fizioterapie, însă de mâine doctorul i-a dat ok-ul să se antreneze şi astfel sperăm să fie apt pentru meciul cu Panathinaikos”. 

Sperăm să fie un meci de gală cu Panathinaikos. Ce însemnă pentru dumneavoastră şi pentru club acest meci?

„Vă repet faptul că puţine echipe din România au şansa să evolueze cu un adversar de un asemenea calibru. Este una dintre cele mai puternice echipe din Europa din ultimii 20-30 de ani, o echipă cu o tradiţie în baschet şi astfel, va fi o sărbătoare pentru baschetul din Cluj şi de ce nu, pentru baschetul din România pentru că reprezentăm România”. 

Meciul amical dintre U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și multipla campioană a Greciei și a Europei, Panathinaikos Atena, este programat duminică, 23 septembrie, începând cu ora 20:00 în Polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca. Pana se va prezenta la Cluj-Napoca cu toate vedetele, iar cu ocazia acestui meci U-BT își va prezenta în fața suporterilor lotul cu care va aborda noul sezon competițional. 

Deținătoarea Cupei României din ultimele sezoane și campioana de acum două sezoane, U-BT Cluj, se va lupta în sezonul 2018-2019 pe trei fronturi și anume LNBM, Cupa României și FIBA Europe Cup, dar și meciul din SuperCupa României pe care îl va disputa în fața celor de la CSM CSU Oradea. 

Citiți și: 

Program încărcat duminică la Cluj-Napoca în ziua meciului dintre U-BT și Panathinaikos

U BT Cluj-Napoca câștigă pe terenul rivalei de la BC CSU Sibiu la Memorialul Elemer Tordai

U BT Cluj-Napoca încheie Memorialul Elemer Tordai cu două victorii

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!