Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Trebuie să lucrăm mai mult și să punem osul serios la treabă”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
13.10.2018

 silvasan timisoara u bt

U-BT Cluj-Napoca a reușit să câștige un duel foarte dificil cu BC SCM Timișoara, în care ofensivele au fost la înălțime, în timp ce apărările au lăsat de dorit. Kyndall Dykes, marcator a 20 de puncte, și Aleksandar Rasic, cu 5 triple, și-au condus echipa spre victorie, iar scorul final a fost 90-86. 

După încheierea jocului, Mihai Silvășan a oferit o declarație în care a explicat care sunt aspectele care l-au mulțumit și care sunt aspectele la care mai trebuie să lucreze pentru a ajunge la o formă cât mai bună.

Ceea ce mă deranjează în meciul de azi a fost numărul de recuperări ofensive a timișorenilor. Au făcut 15. După pauză am corectat puțin. În prima repriză au avut 9, în a doua doar 6, însă e un lucru destul de îngrijorător pentru că în ultimele meciuri am cam pierdut lupta aceasta la recuperare. Din această statistică urmează multe aruncări în plus pe care le au adversarii și multe coșuri ușoare pe care le dau pentru că nu reușim să recuperăm mingea și să pornim pe tranziție, care este un avantaj, din punctul nostru de vedere.

Partea bună este că avem timp să lucrăm la acest aspect. Cu siguranță vom munci. Acum, nemaifiind în cupele europene, neavând meci miercuri, vom putea lucra la toate aspectele, în special la apărare care e cel mai îngrijorător: apărare plus recuperările ofensive ale adversarilor. Ca aspect pozitiv, din nou, jocul bun la pase. Avem din nou 19 pase decisive, cam acolo 19, 20 este media noastră. Circulația bună a mingii în atac, de multe ori facem ceea ce ne dorim, nu ținem mingea foarte mult și suntem agresivi, atacăm și găsim omul liber. Cam asta mă mulțumește, plus victoria, evident.

A fost un moment dificil, când ne-au condus ei cu 4 puncte, noi am stat tari din punct de vedere mental și am reușit să controlăm jocul pe final. Nu-ți permiți să fi îngrijorat, trebuie să ai capul limpede și să iei deciziile bune. Normal că nu-ți convine, stai mult mai relaxat când ai 10, 15 puncte. Ăsta este sportul, nu jucăm singuri. Timișoara a jucat cu mare ambiție azi, îi felicit pentru asta. Și-au dorit mult victoria, însă mă bucur până la urmă că noi am reușit să o obținem”, a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă de după meci.  

„Mă bucură victoria, faptul că am reușit în această seară să controlăm ritmul jocului, să mergem rapid peste ei ori de câte ori am avut ocazia, mi-a plăcut jocul nostru ofensiv. Mă îngrijorează, însă, aspectul defensiv și în special numărul mare de recuperări ofensive pe care le-am permis adversarului. Până acum, aproape la toate meciurile am pierdut lupta la recuperare, nu ne putem baza la nesfârșit pe forța ofensivă al unor jucători, trebuie să lucrăm mai mult și să punem osul serios la treabă și în ceea ce privește apărarea”, conform site-ului oficial al clubului clujean, u-bt.ro.

U-BT Cluj-Napoca se află la cel de-al doilea meci în ultimele patru zile, după ce miercuri a câștigat în fața israelienilor de la Ironi Ness Ziona cu scorul de 89-88. Din păcate pentru formația clujeană, rezultatul acesta nu a fost de-ajuns pentru a ajunge mai departe în grupele FIBA Europe Cup, prin urmare singurele competiții în care aceasta mai este angrenată sunt campionatul național și Cupa României.

În următoarea etapă, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita Stelei București, echipă ce a învins-o în cursul acestei zile pe campioana CSM CSU Oradea.

*foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!