Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Vrem să fim profesioniști și să arătăm un baschet de calitate”

David Istrate

David Istrate
19.10.2018

 mihai silvasan u bt steaua

După două meciuri câștigate la limită, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita vicecampioanei României, CSA Steaua București, într-o confruntare ce va reprezenta reeditarea semifinalei din sezonul precedent. Atunci formația din Capitală a avut câștig de cauză după un meci decisiv foarte intens dar acum situația este diferită din pricina schimbărilor masive care au avut loc în loturile celor două cluburi.

Antrenorul gazdelor, Mihai Silvășan, prezent la conferința de presă organizată cu o zi înaintea partidei, a vorbit despre duelul cu Steaua București dar și despre aspectele pozitive și cele negative din cadrul echipei sale.

„Jucăm cu vicecampioana României, cu Steaua București, un meci important pentru noi cum sunt, de altfel, toate din Liga Națională, să nu uităm că este principalul nostru obiectiv. Vrem să câștigăm, bineînțeles, nu pornim cu alte gânduri, jucăm pe teren propriu și ne-am pregătit bine toată săptămâna. Echipa din București vine după o deplasare destul de lungă în Danemarca, însă pe noi nu ne interesează acest aspect. Vrem să ne facem treaba, să jucăm la intensitate maximă, să dăm tot ce avem mai bun din noi și să câștigăm. Probleme de lot nu sunt, toată lumea e aptă, atmosfera este foarte bună în echipă din punctul meu de vedere și aștept să se vadă acest lucru în timpul meciului. Steaua este o echipă schimbată, din ce am înțeles cu un buget diminuat, au început pregătirea mai târziu, au jucători străini noi pentru campionatul nostru. Însă pe noi nu ne interesează problemele lor, noi vrem să ne facem jocul, intrăm în meci doar cu gândul la victorie, iar asta e valabil la fiecare joc. Vrem să fim profesioniști și să arătăm un baschet de calitate. Întotdeauna meciurile cu Steaua au avut un interes mai ridicat din partea publicului, îi așteptăm și acum să vină în număr mare și să ne susțină. Până acum, sunt mulțumit de cum arată echipa din câteva puncte de vedere, de atmosferă, de spiritul de luptă și de antrenamentele pe care le avem, chiar aseară am avut un antrenament foarte reușit, foarte competitiv. Din păcate, nu pot fi mulțumit de ratarea calificării în FIBA Europe Cup în acest început de sezon, însă asta este situația, rămâne să ne concentrăm pe Liga Națională și pe Cupa României, când va fi cazul”, conform site-ului oficial al clubului clujean, u-bt.ro.

Fostul căpitan al lui U-BT Cluj-Napoca a fost completat de elevul său, Nandor Kuti, care s-a arătat dornic de a-și lua revanșa împotriva „militarilor”.

„Va fi un meci interesant, un meci greu, după părerea mea, ei vin după înfrângerea din Danemarca și cred că vor fi foarte motivați. Noi avem o revanșă de luat după meciul 5 din semifinala de anul trecut, pe care l-am pierdut pe teren propriu. Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare și sperăm să le oferim victoria. Personal, am avut mai mult curaj în meciul de la Timișoara, mai multă încredere din partea antrenorului, mi-au intrat câteva aruncări și sper să fie tot așa și de acum înainte.”, conform aceleiași surse.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București va avea loc în BTarena cu începere de la ora 19:00 și nu va fi transmis.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!