Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan vorbește despre derby-ul cu CSU Sibiu

Paul Olar

Paul Olar
25.04.2014

Baschetbaliștii lui "U"-BT Mobitelco pleacă cu gânduri mari la Sibiu. Clujenii sunt hotărâți să se întoarcă acasă cel puțin cu o victorie, dar recunosc, prin vocea lui Mihai Silvășan, că misiunea nu va fi tocmai ușoară.

"A trecut ceva timp de la ultimul nostru meci, sunt trei săptămâni în care nu am avut nicio activitate competițională. Este cam mult, din punctul meu de vedere, să ne trezim înainte de play-off cu trei săptămâni fără activitate, însă acesta este programul, cu Cupa României, cu All Star Game-ul și cu sărbătorile de Paște... Eu zic, însă, că ne-am pregătit bine în această perioadă, am avut și un cantonament la Bistrița, am pregătit meciurile cu Sibiul și sper să mergem să facem două jocuri bune, să ne întoarcem acasă cel puțin cu o victorie. Cred că presiunea în aceste două jocuri e mai mare pe ei, bineînțeles îi va ajuta publicul, sala e de partea lor, însă eu cred că au o presiune în plus că joacă pe teren propriu și trebuie să câștige. Noi vrem să facem totul pentru a câștiga." A spus jucătorul, conform u-mobitelco.ro

Căpitanul afirmă că "alb-negrii" au avut de învățat din ultima înfrângere suferită în fața sibienilor.

"Dacă ne amintim, în turul campionatului la Sibiu am făcut un meci catastrofal la procentaje, dar, chiar și așa, am fost aproape de egalitate pe final. Însă, din experiența mea, niciun meci nu seamănă cu altul. Tot timpul, când o echipă e mai bine clasată, are această presiune de a câștiga ambele meciuri de pe teren propriu, pentru a nu dezamăgi fanii, sponsorii. Însă ei au un public minunat, toată lumea știe ce public e la Sibiu și cred eu că acest lucru îi va ajuta."

Totodată, Mihai rememorat victoria reușită împotriva "vulturilor" în stagiunea 2005/2006, când a marcat coșul victoriei de la mijlocul terenului.

"Îmi aduc aminte cu plăcere calificarea cu Sibiul de acum câțiva ani, însă nu mai este nicio legătură între ce era atunci și ce este acum. S-a creat de atunci o competiție foarte mare între Cluj și Sibiu, tot timpul a fost o rivalitate fair-play, fără incidente majore, ceea ce cred eu că e foarte benefic pentru baschet, în general." A declarat jucătorul pentru sursa amintită anterior.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!