Stiri

Mike Budenholzer de la Atlanta Hawks - antrenorul anului în NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
21.04.2015

mike budenholzer

Antrenorul celor de la Atlanta Hawks, Mike Budenholzer, a câștigat trofeul pentru cel mai bun antrenor al sezonului 2014-2015 din NBA. Budenholzer a primit 67 de voturi și 513 puncte, într-o cursă foarte strânsă cu Steve Kerr de la Golden State Warriors, care a strâns 471 de puncte și a primit 56 de voturi, după ce și-a condus echipa în primul său sezon ca antrenor la 67 de victorii. 

Atlanta Hawks au avut cel bun sezon din istoria francizei, cu un record de 60 de victorii și 22 de înfrângeri, și a obținut primul loc în Conferința de Est, pentru prima dată din sezonul 1993-1994. După ce sezonul trecut a avut 38 de victorii și 44 de înfrângeri, prinzând ultimul loc de playoff, Atlanta Hawks a reușit un record mai bun cu 22 de victorii, fiind pe locul 6 în clasamentul ofensiv, locul 7 în cel defensiv, cele mai multe reușite din istoria francizei la aruncările de la 3 pct într-un sezon(818), locul 2 la capitolul pase decisive și în top 5 în toate cele trei categorii de procentaje la aruncări: locul 4 la aruncările din acțiune, locul 2 la cele de 3 puncte și locul 5 la aruncările libere. 

Atlanta a deschis sezonul cu 5 victorii în primele 10 meciuri, dar apoi a avut o serie de 35 de victorii din 38 de meciuri, în care a fost inclusă o serie de 19 meciuri consecutive fără înfrângeri, cu lună ianuarie perfectă (17-0) în care tot primul 5 al Atlantei a câștigat distincția de jucătorii lunii. De altfel, patru jucători de la Hawks au fost selecționați pentru All-Star Game în echipa Estului, care a fost condusă de Budenholzer. 

*sursa foto: Bleacher Report

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!