Stiri Acvile

Milica Deura și Matea Tavic, două dintre adversarele ce cunosc baschetul românesc

Paul Olar

Paul Olar
21.11.2015

Echipa națională de senioare a României face sâmbătă, 21 noiembrie, primii pași în campania de calificare pentru EuroBasket 2017. Gruparea antrenată de Miroslav Popov se duelează cu reprezentativa similară a Bosniei.

Partida demarează la ora 19:00, în direct la postul public de televiziune. Pregătite de către Goran Jovanovic, adversarele propun unul dintre cele mai tinere loturi. Practic, site-ul fibaeurope.com notează faptul că tehnicianul amintit a selecționat numeroase baschetbaliste sub 20 de ani. Totodată, în efectivul ex-iugoslav se regăsesc și două sportive cunoscute de către publicul din România. Vorbim despre Milica Deura și Matea Tavic.

În vârstă de 25 de ani, Deura este căpitanul Bosniei. Aceasta a activat sub comanda lui Miroslav Popov la CSU Alba Iulia în stagiunea precedentă. Fundașul de 1.78 m a contabilizat 32 de prezențe la nivel de Ligă Națională, remarcându-se cu statistici de 8.5 puncte, 1.6 recuperări și 1.5 pase decisive. Actualmente, Deura joacă la echipa turcă Edine Bld.

Referitor la Tavic, aceasta face parte din lotul grupării ACS Sepsi SIC. Tavic s-a născut pe 29 mai 1992 și măsoară 1.78 m. Matea s-a remarcat cu prestații solide în maieul trupei din Covasna, strângând, până la ora actuală, medii de 13.0 puncte, 3.7 recuperări și 2.8 pase decisive. De notat faptul că Tavic a primit distincția de MVP al etapei a-VI-a din partea site-ului nostru.

Așadar, Bosnia, cu Deura și Tavic în garnitură, încearcă să revină la EuroBasket după o pauză de peste cinci ani.

*Foto: Facebook Harun Mahmutovic

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!