Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Miljana Dzombeta va juca în Spania, la Snatt's Femeni Sant Adria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.07.2019

Miljana Dzombeta va juca în Spania, la Snatt's Femeni Sant Adria

Miljana Dzombeta se desparte în această vară de FCC ICIM Arad, cu care a câștigat bronzul în Liga Națională de Baschet Feminin în ediția 2018-2019. Bosniaca a semnat cu Snatt's Femeni Sant Adria, echipă retrogradată în a doua ligă spaniolă în acest an, la al doilea sezon în primul eșalon.   

În sezonul 2018-2019 Miljana Dzombeta s-a aflat la a doua experiență în Liga Națională, alături de FCC ICIM Arad, după cea scurtă de doar 5 etape de la Phoenix Galați. Cu arădencele, fundașul de aproape 25 de ani a bifat 30 de meciuri în campionat. A avut medii de 10,5 puncte, 2,9 recuperări, 4,1 pase decisive, 2,3 mingi pierdute și 2,5 intercepții cu 10,9 eficiență în 33:35 minute. În Cupa României a jucat în patru partide pentru galben-albastre, cu medii de 10,3 puncte, 3 recuperări, 1,8 pase decisive, 3 mingi pierdute și 2,3 intercepții în 28:45 minute, cu 10 eficiență.

Internaționala bosniacă se alătură formației clasate pe penultimul loc în Liga DIA în stagiunea 2018-2019. Snatt's Femeni Sant Adria a promovat în 2017 și la primul an în Liga DIA a reușit locul 8. A avut un al doilea sezon complicat în prima ligă din Spania, terminând pe locul 13 cu 7 victorii și 19 înfrângeri. Formația catalană avea nevoie în ultima rundă de o victorie cu liderul de atunci al clasamentului, Perfumerias Avenida, dar și de o înfrângere a celor de la Quesos el Pastor. Quesos s-a impus în ultimul meci și s-a menținut în primul eșalon, în timp ce Snatt's a reușit o evoluție foarte bună cu Perfumerias, pierzând pe final cu 60-63.

În lotul celor de la Snatt's a fost în sezonul recent încheiat o altă jucătoare trecută pe la Arad, Meighan Simmons. Din lot au fost confirmate și pentru stagiunea următoare, din liga secundă: Minata Keita, Helena Lopez și Mirela Vila. Pe lângă Miljana Dzombeta, clubul le-a mai anunțat pentru sezonul viitor pe Bojana Kovacevic, Theresa Ekhelar, Chris Hurtado și Berta Dalmau.

Pentru Dzombeta va fi prima experiență alături de o echipă spaniolă. Pe lângă echipele românești și naționalele Bosniei-Herțegovina, fundașul de 1,69 a mai jucat la Borac ML-IEFK Banja Luja, ZKK Vrbas Medela, Biss-Tours Zenica, KK Play Off Happy Sarajevo și Helios VS Basket.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!