Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Milos Bojovic, primul jucător din LNBM care ajunge la 400 de puncte marcate în acest sezon

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.03.2015

Sârbul din lotul formației CSU Atlassib Sibiu, Milos Bojovic, este primul jucător din Liga Națională de Baschet Masculin care a ajuns și a depășit borna de 400 de puncte marcate în acest sezon. Sportivul a izbutit această performanță în ultimul meci jucat în campionat de sibieni, înfrângerea de la Târgu Mureș, scor 76-89. 

Înaintea duelului din „Junglă”, Bojovic avea la activ 387 de puncte marcate în 19 partide jucate. La Târgu Mureș, elevului lui Prakuraitis a fost cel mai bun marcator al Sibiului, marcând 20 de puncte, puncte care l-au propulsat pe Milos la un total de 407 puncte înscrise în cele 20 de meciuri bifate. Jucătorul din spațiul ex-iugoslav are în prezent și cele mai multe puncte înscrise dintre toți jucătorii din LNBM, dar și cea mai bună medie de 20.4. Trebuie menționat că fostul jucător al Craiovei, Zoran Krstanovic, are o medie de 21.3 puncte marcate pe meci, însă cu 8 partide mai puțin jucate decât Bojovic. 

Între 300 și 400 de puncte marcate în sezonul 2014-2015 din LNBM se află acum 5 baschetbaliști, cel mai apropiat de sârbul Sibiului fiind americanul Piteștiului, Ronald Ross, care a totalizat 389 de puncte. În continuare puteți consulta top-ul celor mai buni 10 marcatori din campionat. 

Milos Bojovic nu a ratat niciun meci în echipamentul galben-albastru în cele 20 de partide jucate de sibieni în campionat. În tot acest timp, extrema ardelenilor a terminat doar de 2 ori sub 10 puncte marcate, de 5 ori între 10 și 20 de puncte, respectiv de 11 ori între 20 și 30. Cele mai bune performanțe din punct de vedere al reușitelor într-un meci s-au consemnat pentru sportiv împotriva celor de la CSM-U Oradea și Timba Timișoara, marcând în ambele confruntări 32 de puncte. 

În ediția precedentă de campionat, la finele sezonului regulat, Bojovic era al doilea la acest capitol cu 472 de puncte, având 4 mai puțin față de Zlatko Jovanovic de la BC Timișoara. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe aditza :

    si procentajul care e?
    Hai ca ma duc acum sa ii ridic o statuie. 400 din cate aruncari? Din 800? Wow, minunat! Fantasmagoric! Propun sa se faca si un film!

    cu 9 ani în urmă (05.03.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș bantu:


      de acord! regizor sa fie Mel Gibson?

      cu 9 ani în urmă (06.03.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    de acord
    Perfect de acord, un jucator cu o mana foarte buna, dar care n-are nici o treaba cu jocul de echipa, daca are mingea ia directia cos si ce iese-iese. Si sunt destui la fel ca el in campionatul nostru.

    cu 9 ani în urmă (06.03.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    statistici
    In astfel de statistici in frunte sunt jucatorii individualisti, jucatori care prind multe minute per meci. Automat daca joci la o echipa mai slaba/ cu o rotatie mai mica, ai sanse sa intri in top.
    Relevant e daca ne uitam si la minutele jucate. Daca impartim punctele la nr de minute jucate, topul se schimba putin:
    1. Ross (11.75 pct/min, 0.6 assist/min)
    2. Bojovic (11.25 pct/min, 0.6 assist/min)
    3. Hargrove (11,07 pct/min, 1.2 assist/min)!!
    Toti 3 au procentaje de sub 50% la aruncarile din actiune

    cu 9 ani în urmă (06.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      zecimale
      In clasamentul tau la pct/min cred ca ai gresit virgula. Ar vrea ei sa aiba 11,xx puncte / minut. :)

      cu 9 ani în urmă (06.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      puncte
      Mda , evident era o greseala :)
      Mersi de observatie

      cu 9 ani în urmă (06.03.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Strategia lui Ross e urmatoarea: joaca pentru echipa, nu e individualist, respecta schemele antrenorului! Dar cand jocul o cere- diferente de recuperat atunci face pe individualistul si foarte bine face! Hargrove la fel mi se pare! Bojovic parca mai mereu e individualist- gen Goran Martinic de anul trecut! Sa nu ne luam de Ros si Hargrove ca ei sunt printre putinii jucatori profesionisti de la noi!

    cu 9 ani în urmă (06.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!