Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Milos Komatina, al treilea străin care se întoarce din echipa de anul trecut a celor de la SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.07.2019

Milos Komatina, al treilea străin care se întoarce din echipa de anul trecut a celor de la SCM Timișoara

SCM Timișoara a confirmat continuarea colaborării cu Milos Komatina pentru al 4-lea sezon la rând. Veteranul muntenegrean s-a alăturat formației de pe Bega în 2016 și este foarte apreciat de conducerea clubului, trecând de borna 100 de meciuri în LNBM. Este al 3-lea străin din lotul de anul trecut care rămâne alături de alb-violeți.

SCM Timișoara a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, că Milos Komatina rămâne alături de echipă și în stagiunea 2019-2020. Muntenegreanul de 2,06 face 35 de ani în septembrie și va începe astfel al 4-lea sezon în Liga Națională, alături de formația de pe Bega. Înainte să se alăture celor de la SCM Timișoara, Milos Komatina a mai trecut pe la cluburi precum Buducnost Podgorica, KK Igokea, Cherno More, KK Tamis, Mladost, Mogren sau Promorje Herceg.

„Komatina este unul dintre cele mai frumoase caractere cu care am avut ocazia să lucrez. Mă bucur mult să-l avem din nou alături de noi: începe al patrulea sezon la Timișoara și avem mare nevoie de valoarea și experiența sa. Este un exemplu de modestie, de bun simț și familist adevărat. Totodată, el este singurul jucător care nu a lipsit de la nici un antrenament si care nu s-a accidentat niciodată, în această perioadă, dovadă a seriozității și a importanței pe care o acordă pregătirii”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet de la SCM, pentru site-ul oficial al echipei.

Extrema de forță care în finalul ultimului sezon a evoluat și ca pivot a avut cea mai mică medie de minute în LNBM în ultima ediție. A jucat 20:18 minute pe meci în 34 de partide, cu medii de 6,2 puncte (cu 57% la șuturile de două puncte, 33,3% de afară și 70,9% la libere), 3,4 recuperări, 1,6 assist-uri, 1,3 mingi pierdute și 7,6 eficiență. În cele patru jocuri din cupă a avut medii de 3,3 puncte, 3 recuperări, 1,5 pase decisive și 2 turnovers în 16:14 minute, cu 4,5 eficiență.

Cele mai bune cifre în campionatul nostru le-a avut în primul sezon alături de timișoreni (2016-2017). În 31 de meciuri din LNBM a jucat 31:58 minute/partidă, cu medii de 12,3 puncte, 4,4 recuperări, 2,5 assist-uri, 1,5 turnovers și 14,3 eficiență. În cupa din acel sezon a bifat două partide, cu medii de 15 puncte, 5,5 recuperări, 2,5 assist-uri, 2 turnovers și 2 intercepții în 28:08 minute, cu 19,5 eficiență.

În al doilea sezon alături de „lei” a jucat în 35 de meciuri de campionat, cu medii de 9,7 puncte, 4,3 recuperări, 2,5 assist-uri, 1,5 turnovers și 1,5 intercepții în 27:30 minute, cu 12,7 eficiență. În competiția knock-out a jucat patru partide, cu medii de 11,3 puncte, 4 recuperări, 1,8 assist-uri, 2,5 turnovers și 1,3 intercepții în 31 de minute, cu 11,8 eficiență.

Muntenegreanul este al 3-lea stranier din sezonul trecut confirmat de bănățeni și pentru stagiunea următoare, după Nikola Pesakovic și Sherwood Brown. Din sezonul trecut mai rămân tinerii Alexandru Coconea, Mihai Ursan, Bogdan Penciu, Cristian Mocrițchi și Robert Schipor. La capitolul noutăți sunt antrenorul Dragan Petricevic, Adam Mirkovic, Troy Franklin Jr și Anders Abu Teir (U23).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!