Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Cristescu: "Dacă vom avea bugetul necesar, dorim să ne înscriem în cupele europene"

Paul Olar

Paul Olar
24.04.2014

"U"-BT Mobitelco dă piept în primul tur al Play-Off-ului cu CSU Sibiu, primele două partide urmând să se joace vineri, respectiv sâmbătă, la Sala "Transilvania".

Înaintea deplasării pe malul Cibinului, clujenii au organizat o conferință de presă la care a participat și Mircea Cristescu. Președintele executiv își dorește ca echipa să triumfe în fața rivalilor sibieni, însă afirmă că amfitrionii de mâine pleacă ca favoriți.

"Ca în fiecare an, play-off-ul este cea mai frumoasă parte a campionatului. Cred că în ultimii 15 ani nu a fost sezon să nu ne calificăm. Vom vedea cine reușește să administreze mai bine situațiile, să dea Dumnezeu să ne calificăm mai departe. Dorința de rezultate o au toate cluburile, sunt convins că cei de la Sibiu sunt favoriți, au fost mult timp pe primul loc în campionat, au terminat sezonul regulat deasupra noastră. Vom vedea la modul real cine e mai bun." A spus oficialul, conform site-ului u-mobitelco.ro

Fostul mare baschetbalist a oferit lămuriri cu privire la modificările pe care le va suferi  "U"-BT Mobitelco în stagiunea următoare.

"Revin la problema cu numele echipei, pentru a risipi confuziile. Numele echipei din sezonul viitor va fi U-Banca Transilvania, așa cum anul acesta ea se numește U-BT Mobitelco și anul trecut U-Mobitelco BT. Numele echipei nu are o legătură directă cu structura întreagă, într-un fel, echipa de seniori se va numi anul viitor U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, dar structura și clubul se vor numi în continuare U-Mobitelco. Banca Transilvania a devenit principalul sponsor al echipei de seniori, dar Mobitelco sub nicio formă nu s-a retras, Valentin Nica este în continuare președintele clubului."

Totodată, Cristescu a dezvăluit că "alb-negrii" plănuiesc să se înscrie din nou în cupele europene.

"Sper ca bugetul pe anul viitor să fie mai mare, pentru că și planurile noastre sunt mai mari. Anul trecut nu ne-am înscris în cupele europene, chiar dacă am fi putut, însă neavând alocările bugetare nu am făcut-o. Dacă anul acesta trecem de Sibiu și ne clasăm în primele patru și dacă vom avea bugetul necesar, dorim să ne înscriem în cupele europene. Acestea ne costă cel puțin 100-150 de mii de euro, strict ca și taxe de participare, bilete de avion și cheltuieli necesare. De câte ori am făcut-o, chiar dacă echipa s-a sudat mai greu, ne-a ajutat. An de an am făcut performanță și nu am făcut de râs Clujul."

În fine, oficialul a vorbit și despre noua sală polivalentă în care vor juca Silvășan și compania.

"Este foarte bine că se construiește nouă sală, sperăm să fie gata în octombrie sau la final, eu am explicat această decalare a construcției și celor de la FIBA Europe și sper să putem organiza competiții la nivel european. Mă bucur că la All Star Game am avut șansa să arătăm ce putem ca nivel de organizare, cred că ne-am făcut datoria cum trebuie." Au fost cuvintele lui Cristescu, conform sursei amintite anterior.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!