Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mirel Dragoste: „Probabil există un mic avantaj moral în fața lor”

Bogdan Isailă, David Istrate

Bogdan Isailă, David Istrate
25.05.2019

Mirel Dragoste: „Probabil există un mic avantaj moral în fața lor”

Luni, 27 mai, în Sala Transilvania, are loc primul joc al finalei LNBM, în urma căreia se va decide campioana ediției 2018-2019. Această confruntare reprezintă reeditarea finalei Cupei României, câștigate de BC CSU Sibiu cu scorul de 88-78, în fața lui CSM CSU Oradea.

Într-un interviu pentru Total Baschet, Mirel Dragoste a spus câteva cuvinte despre finala cu CSM CSU Oradea, susținând că diferența în primele două dueluri va fi făcută de suporteri, defensivă, dar și de ambiție și determinare.

Acuma vreau să luăm noi campionatul, cu orice preț. Vrem să gestionăm bine aceste meciuri, primele două meciuri de-acasă. Oricum pornim cu prima șansă, având în vedere că jucăm pe teren propriu, și vrem să mergem la Oradea cu 2-0, să ne facem viața mai ușoară din prima. Probabil există un mic avantaj moral în fața lor pentru că în Cupa României a fost un meci foarte, foarte interesant și la sfârșit noi am fost cei care au ridicat cupa deasupra capului. Sperăm ca acest plus să ne ajute și în finala campionatului. Suporterii o să facă diferența ca de fiecare dată, sunt sigur de asta, iar noi, ca echipă, trebuie să jucăm, cum am jucat și până acuma, cu foarte multă ambiție, determinare. Eu zic că din apărare pornește totul.”

Fundașul lui BC CSU Sibiu a susținut că finala Cupei României poate aduce un plus moral echipei din care face parte. În acel meci, Dragoste s-a descurcat foarte bine, contabilizând 11 puncte, cu 3/3 de la distanță. De altfel, în acest sezon, baschetbalistul de 24 de ani a fost cel mai experimentat român din lotul lui Dan Fleșeriu.

A fost primul meu sezon ca fiind cel mai experimentat jucător român din echipa Sibiului. Nu știu, am fost privilegiat să fiu așa și chiar m-am bucurat să pot să îmi ajut jucătorii mai tineri din echipa noastră. Sper să fiu în continuare la fel, tot mai experimentat cu fiecare an ce trece.”

În finalul declarației, Mirel Dragoste a dezvăluit care a fost secretul care a făcut-o pe BC CSU Sibiu una dintre cele mai puternice echipe ale acestui sezon.

Secretul a fost familia. În fiecare an, la Sibiu, încercăm să fim cât de apropiați putem, atât în teren, cât și în afara terenului. Conexiunea între jucători, cu siguranță, își spune cuvântul de fiecare dată și ne face ca atunci când suntem pe teren să uităm de toate problemele, de toate grijile și să ne concentrăm cât de tare putem pe teren și pe ceea ce facem pentru ca totul să iasă bine și să fim învingători.”

Primul joc este programat luni, 27 mai, de la ora 18:00, în timp ce al doilea va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 19:00. Ambele vor putea fi urmărite în direct la Digisport.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!