Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Misiune facilă pe teren propriu pentru SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
02.12.2017

craiova dinamo

SCM Universitatea Craiova primește sâmbătă replica celor de la Dinamo București, într-o partidă din cadrul etapei a șaptea a Ligii Naționale de baschet masculin.

În angrenajul gazdelor se numără cei mai buni marcatori din LNBM, Goran Martinic (23 de puncte) și Ivan Siriscevic (21 de puncte pe meci). De altfel, Martinic este și cel mai bun pasator din Liga Națională, cu 7 pase decisive pe meci. Craiova are 3-3 la general, după ce în etapa precedentă au pierdut fără drept de apel duelul din deplasare cu CSM CSU Oradea, scor 99-74.

Dinamo București vine în acest sezon cu o formulă foarte tânără. Elevii lui Eugen Ilie au pierdut toate cele șase dueluri de până acum, însă jocul prestart de tinerii roș-albi este unul din ce în ce mai bun. În ultima partidă cu BCM U FC Argeș Pitești, Dinamo a reușit să țină pasul o jumătate de meci, intrând la pauză cu un dezavantaj de numai patru puncte, scor 40-36. Cristi Mâinea a fost cel mai bun marcator, cu 17 pct.

Radu Vîrnă este un numitor comun pentru cele două echipe. Tânărul baschetbalist al Craiovei, care datorită prestațiilor sale în Bănie a ajuns chiar și la lotul național al României, a evoluat în stagiunea precedentă pentru dinamoviști, unde a evoluat în 20 de meciuri în LNBM și a strâns 2,5 pct și 1,4 recuperări pe întâlnire. 

Cele două echipe s-au întâlnit de 19 în întâlniri oficiale iar Craiova s-a impus de 11 ori. De altfel, echipele s-au întâlnit și în această vară, la Cupa Craiovei. Atunci elevii lui Remi Hadar s-au impus lejer cu 108-47.

Partida din Sala Polivalentă va fi arbitrată de Alexandra Stan, Costin Bogdanescu și Cristian Trofim. Comisar din partea FRB a fost delegat Marius Marinescu. Meciul se desfășoară de la ora 18:00 și va singura partidă din această etapă care nu va fi televizată.

*foto: Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!