Stiri

Misiune imposibilă pentru U-BT Cluj în returul cu Donar Groningen

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.03.2018

Baschetbaliștii de la Donar Groningen, campioni en-titre în Olanda, au câștigat toate cele 3 meciuri disputate până acum în fața campionilor României de la U-BT Cluj

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va disputa mâine seară returul din optimile FIBA Europe Cup cu cei de la Donar Groningen, după ce în prima manșă olandezii s-au impus pe teren propriu la 27 de puncte diferență, scor final 103-76. Confruntarea se va disputa Sala Polivalentă de sub Feleac miercuri, 14 martie, cu începere de la ora 19:00, fiind transmisă în direct DigiSport. 

Șansele elevilor lui Mihai Silvășan de a mai obține biletele spre sferturile de finală sunt aproape nule, având în vedere diferența foarte mare care trebuie recuperată, 27 de puncte. Totuși, U-BT este campioana României en-titre și cel puțin din punct de vedere moral nu ar trebui să depună armele foarte ușor și să încerce să obțină cel puțin o victorie de palmares în fața celor de la Donar. 

Meciul tur din Olanda a început cu trupa lui Silvășan în avanposturi, reușind să câștige sfertul inaugural cu 20-19, însă din momentul în care a început sfertul secund totul a luat o întorsură dezastroasă pentru formația alb-neagră. Olandezii și-au adjudecat sferturile 2, 3 și 4 cu parțiale clare de 27-14, 33-21 și 24-21 și implicit partida cu 103-76. Într-o seară în care aruncările de la distanță ale gazdelor au fost aproape de neoprit, cel mai bun om al acestora a fost Brandyn Curry, autor a 26 de puncte, 9 pase decisive și 6 recuperări, fiind cel mai bun jucător din toate partidele disputate în turul optimilor de finală ale FIBA Europe Cup. Din lotul celor de la U-BT Cluj s-au evidențiat Lasan Kromah cu 20 de puncte și Aleksandar Rasic cu 18 puncte. 

Între timp, de la duelul direct din competiția europeană, atât U-BT Cluj, cât și Donar Groningen au mai evoluat în campionat, ambele reușind să iasă învingătoare. Pe de o parte, U-BT a izbutit să învingă la Cluj pe SCM U Craiova cu 88-82, în timp ce Donar a avut două meciuri consecutive în 8 și 10 martie, ambele câștigate, 89-65 acasă cu Rotterdam și 85-61 cu Leiden în deplasare. Donar este lider detașat în Olanda cu un bilanț de 19 victorii și 2 înfrângeri. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!