Stiri Juniori U17 Masculin

Modibo Diaby, debut cu dreptul în tricoul naționalei României U16

Eduard Popa

Eduard Popa
14.12.2018

modibo diaby nationala

România U16 a reușit două victorii în două partide la Balcanic Next Star 2018, obținute în fața naționalelor similare ale Bulgariei și Muntenegrului.

Modibo Diaby a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în primele două partide de la competiția amicală care se desfășoară la Cluj-Napoca. Diaby a strâns 14 puncte, 13 recuperări și 4 intercepții, pentru +30 eficiență în victoria cu Bulgaria și 13 puncte și 14 recuperări (11 ofensive) în meciul câștigat cu Muntenegru. În ambele partide, Diaby a fost al doilea cel mai bun marcator al României, după Ștefan Grasu (25, respectiv 22 de puncte).

Diaby a ajuns în România anul trecut, la numai 15 ani, alături de conaționalul său de 13 ani, Abdoulaye N’Diaye. Modibo a făcut parte din echipa de anul trecut a celor de la U-BT care a câștigat titlul la U16 și a fost votat în „Best five”-ul competiției.

modibo diaby nationala

Deocamdată el nu are cetățenie română, motiv pentru care joacă pentru selecționatele țării noastre doar în competițiile amicale.

„În Mali nu avem săli de baschet, jucam numai afară sub cerul liber. Nu prea aveam acces la săli, așa că eram obligați să jucăm numai pe ciment”

- Modibo Diaby, într-un interviu acordat TVR Cluj

14 ani este vârsta la care a ajuns în România Iulia Dumanska, portărița national de handbal feminin a României

*foto: facebook 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!