Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Monika Brosovszky va avea meciul de retragere vineri, la Timișoara

Andreea Vlase / Publicitate TotalBaschet.ro

Andreea Vlase / Publicitate TotalBaschet.ro
04.09.2018

Monika Brosovszky-Boriga va avea meciul de retragere vineri, de la ora 19:00, la sala Constantin Jude din Timișoara. La meciul de retragere a invitat jucătoarele cu care a evoluat de-a lungul carierei. Vor fi pe parchet Timișoara team și All-time team, iar antrenorii vor fi Constantin Wunsch și Dan Moraru. Promopariuri.ro este un site de tipul afiliați unde puteți găsi sute de promoții în acest domeniu.

Jucătoarea de 44 de ani s-a retras în 2015, dar a revenit pe parchet la jumătatea sezonului 2016-2017 pentru a ajuta nou-înființata SCM Timișoara să promoveze. A evoluat un sezon și jumătate pentru alb-violete, cu care a ajuns în acest an în semifinalele Cupei României și pe locul 5 în campionat. Veterana ar mai fi continuat un sezon în alb-violet, dar desființarea formației feminine de la SCM Timișoara a făcut ca aceasta să ia decizia retragereii, iar meciul va fi organizat în orașul de pe Bega.

Site-ul clubului timișorean a anunțat componența celor două echipe care vor juca în meciul de retragere organizat pentru „minunea blondă a baschetului românesc”. Aceasta va evolua câte o repriză pentru fiecare echipă, iar pe final își dorește să predea ștafeta tinerilor din familie.

Timișoara team va fi compusă din jucătoare cu care Monika a jucat în ultimul sezon, dar și antrenoarea secundă de la echipă. Componența gazdelor: Adina Pop, Romina Filip, Silvia Prejban-Ondreikovics, Leeza Burdgess, D’Lesha Lloyd, Dora Ardelean, Anda Bota, Roxana Pane, Ana Ivășchescu și Cristina Badi.

În All-time team vor evolua: Anne Marie Părău, Ancuța Stoenescu, Larisa Toma, Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Monika Bukovski, Adela Mercea, Diana Moraru, Brankica Hadzovic, Bianca Drăguș-Urban.

„Aș fi vrut să mai invit anumite jucătoare, precum Diana Ciupe, Suzana Milovanovic sau Adina Stoiedin. Diana e stabilită în Germania și e prinsă cu probleme familiale, Suzana a început sezonul la Tirana, iar Adina este implicată deja la noua sa echipă din Italia”, a declarat Monika Brosovszky pentru site-ul clubului timișorean.

Antrenori vor fi Constantin Wunsch, care a crescut numeroase generații de baschetbaliste la Timișoara și Arad, și Dan Moraru, directorul tehnic de la FCC ICIM Arad, cu o activitate de multe decenii în prima ligă.

Monika Brosovszky a debutat în primul eșalon în 1991, cu Constructorul Arad. A jucat la formația din orașul natal, sub diferitele denumiri, până în 1998, contribuind la primele două titluri. În 1998 a plecat la Miskolc unde a evoluat 6 sezoane. A urmat o experientă în Spania, la Cajacanarias Las Palmas. A revenit în 2005 în țară. A evoluat la Târgoviște până în 2007, a petrecut un an la Sfântu Gheorghe și încă doi la Târgoviște. În 2010 a revenit la Arad, unde a jucat până la retragerea din 2015. Din februarie 2017 până în primăvara lui 2018 a jucat pentru SCM Timișoara.

Are în palmares 7 titluri de campioană a României: patru la Arad (1994, 1998, 2011, 2013) și trei la Târgoviște (2007, 2009, 2010). Mai are trei Ligi ale Europei Centrale și tot atâtea Cupe ale României. A fost desemnată baschetbalista deceniului trecut de către FRB și a strâns 270 de selecții la națională.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!