Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mostră de civilizație în tribune la meciul BC Timișoara vs CSM Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.11.2013

Prietenia dintre CSM Oradea și BC Timișoara, cunoscută la nivelul suporterilor în ultimii ani, a consumat un nou episod la confruntarea directă, care a avut loc sâmbătă (09.11), la Sala Constantin Jude din Timișoara.

Galeria Leii Roșii a fost prezentă în număr de aproximativ 30 suflete și a încurajat frenetic formația favorită, CSM Oradea, pe tot parcursul jocului. La finalul partidei, încheiată cu scorul de 87-79, chiar dacă Oradea a învins, suporterii orădeni au scandat numele Timișoarei în aplauzele publicului.

Așa cum - ulterior acestui meci - s-a remarcat și în presa locală, suporterii orădeni au dat o nouă dovadă de civilizație, ei folosind un repertoriu vocal menit să încurajeze echipa favorită, fără remarci nepotrivite la adresa echipei adverse ori a deciziilor luate de cavalerii fluierului. 'Galeria familie' - așa cum este cunoscută cea a bihorenilor, nu a uitat de unul dintre cei mai apropiați susținători ai lui BC Timișoara, Andrei Gerber. Acesta a fost chemat la salut de către suporterii roș-albaștrilor, care au făcut un efort de a strânge o sumă de bani care să ajute la continuarea tratamentului medical de care Andrei are nevoie.

Suporterii orădeni nu au dorit să mediatizeze intenția de a ajuta material susținătorul alb-violeților, însă acțiunea acestora nu a rămas departe de ochii mass-mediei locale.

Nici gazdele nu au rămas datoare, Leontin De Maio dăruind un tricou de joc al echipei pe care o conduce, BC Timișoara, unui apropiat al echipei din Oradea.

Cert este că duelurile dintre BC Timișoara și CSM Oradea continuă să se desfășoare în condiții exemplare de civilizație și chiar amiciție. Lucru care trebuie evidențiat într-o lume parcă tot mai indiferentă cu cei din jurul nostru. Asta în pofida faptului că pe teren, ori de câte ori se întâlnesc, dorința de victorie este vizibilă de ambele părți.

Foto: Roby Boros

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Bravo!
    Felicit toti cei care au intiative si actiuni fair-play.

    cu 10 ani în urmă (10.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!